Klimapuljen til Kultur og Fritid

Har du en idé til et arrangement eller tiltag med klima på dagsordenen? Og har du lyst til at føre dette ud i livet i Klimaugen den 8. september – 17. september 2023? Så har du nu muligheden for at få økonomisk støtte til initiativet. Formålet med Klimauge-puljen er at synliggøre og styrke klimaarbejdet lokalt i Lejre Kommune blandt borgere, foreninger, virksomheder i og omkring vores 49 landsbyer og småbyer. 

Hvis du er borger, bylaug, grundejerforening eller virksomhed i Lejre Kommune kan søge du søge den almene klimauge-pulje

Er du forening eller anden aktør på kultur- og fritidsområdet i Lejre Kommune, er du kommet til det rette sted. 

Kriterier for Klimapuljen for Kultur og Fritid

 1. Der kan søges op til 7.500 kr. til et klima-arrangement under Klimaugen. Man kan sagtens søge mindre - så er der penge til flere initiativer.  
 1. Klimaarrangementer som modtager støtte skal være åbne for alle interesserede (kan således ikke være et lukket arrangement) 
 1. Arrangører af klimaarrangementer skal deltage aktivt i markedsføringen af deres arrangementer (fx på Facebook, i lokalavisen, opslag i landsbyen eller lignende). Ansøgningen skal beskrive hvordan arrangementet bliver markedsført.  
 1. Støttede arrangementer skal oprettes i Lejre Kommunes Klimauge-kalender. Arrangører får direkte information om dette.  
 1. Støttemidler gives til konkrete omkostninger i forbindelse med de enkelte klimaaktiviteter. Det kan fx være leje af telt, foredragsholder, forplejning, køb af udstyr eller lignende. 

I vurdering af ansøgninger lægges desuden vægt på følgende:  

 1. Geografi: Der lægges vægt på, at der er klimaarrangementer i mange dele af kommunens geografi, så man nemt kan deltage, uanset hvor man bor i kommunen.  
 2. Partnerskaber: At ansøgere arbejder med at engagere bredt omkring deres initiativ. Det kan fx være ved at samarbejde med andre foreninger/institutioner eller lokalområdet, der er optagede af det samme emne. Så bliver det ofte bedre, og der kommer flere deltagere.  
 3. At der både ydes støtte til kulturelle aktiviteter samt bevægelsesaktiviteter. 

Der kan ansøges løbende, så længe der er midler i puljen. 

 Et par eksempler – men vi glæder os til at høre jeres idéer: 

 • I er en spejderforening, der ønsker at afvikle en dag i naturen med hjemmesanket mad fundet i, og tilberedt i, naturen 
 • I er et gå-fællesskab, der ønsker at lave et arrangement, hvor I samler skrald og/eller plejer naturen på anden vis 
 • I er et kulturhus, der ønsker at sætte fokus på klimaet via en udstilling/filmvisning/teater mv. 
 • I er en fodboldklub, der ønsker at sætte fokus på klimaet ved at bytte de almindelige hotdog-pølser ud med den veganske udgave til ugens aktiviteter 

Klimapulje for Kultur og Fritid

Hvem er målgruppen for arrangementet/aktiviteten? Du kan vælge flere.

Angiv beløb
Skriv hvad dit tilskud skal bruges til fx leje af udstyr, honorar til optrædende, forplejning mv.
Skriv hvem du samarbejder med
Angiv evt. medfinansiering fra samarbejdspartnere eller evt. egenfinansiering.