Bevæg dig for Livet

Vi er vilde med at være aktive i Lejre. Mange er allerede med i en idrætsforening eller motionerer på egen hånd i den smukke natur. Men vi vil så gerne have flere med. Derfor er vi en Bevæg dig for Livet visionskommune. Hvis du gerne vil i gang med at motionere, eller hvis du kan få flere ud af sofaen, så er du landet det helt rigtige sted.

Spændet er stort, fra naboen som måske aldrig bevæger sig til dig, der tværtimod er foreningsaktiv og bruger masser af tid hver uge på bevægelse og fællesskab. Eller, måske er det omvendt?   

Når du er fysisk aktiv, bliver dit liv ganske enkelt bedre, og du slipper for en række sygdomme. Det ved vi med sikkerhed.

Bevæg dig for Livet skal hjælpe os alle med at komme i gang med at bevæge os og gerne i fællesskab med andre.

Så hvad enten du gerne vil i gang med at motionere, blive inspireret til at blive medlem eller frivillig i en af de mange fantastiske idrætsforeninger eller om du har en god idé til at få flere ud at røre sig, er Bevæg dig for Livet Lejre det helt rigtige sted for dig.

Jeg vil gerne i gang med at være aktiv

Luk alle
Åben alle

Vidste du, at 74% af alle os i Lejre gerne vil være mere aktive? Hvis du er én af dem, der gerne vil være mere aktiv men er i tvivl om hvad du skal i gang med eller hvor du skal gå hen, så kan du trykke her og tage den hurtige test som guider dig på vej

Mange har fundet glæden ved at trække i træningstøjet og komme ud at cykle, løbe eller måske komme en tur på vandet. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan komme i gang med at træne på egen hånd eller sammen med en makker kan du finde inspiration her.

Husk at i en travl hverdag, hvor det er svært at komme afsted til træning, kan selv de små ting være værdifulde. Tag cyklen, tag trappen eller måske lav en omgang frokost-fitness.

ALT TÆLLER nemlig i det store regnskab.

 

I Lejre er der et rigt og alsidigt foreningsliv, der er klar til at tage imod dig og hjælpe dig godt på vej ind i et fælleskab. Der er så stor en pallette af aktiviteter og fællesskaber, og der kommer løbende nye til. De stærke idrætsfællesskaber i Lejre er nemlig gode til at lytte til, hvad der er behov for i lokalområdet og udvikle nyt. Det skal vi være glade for.
Hvis du har en god idé til tilbud du ønsker i dit lokalområde, er du altid velkommen til at kontakte projektleder Rikke Hjulmand på rihj@lejre.dk

Tryk her for at se alle de mange tilbud du kan vælge imellem i Lejre

Min forening vil gerne være med

Luk alle
Åben alle

Idrætten og idrættens tendenser har udviklet sig meget de seneste år. Der er udviklet nye idrætsformer, der er nye måder at være frivillig på og en masse nye kurser og uddannelser for trænere og instruktører. Mange foreninger samarbejder med kommunale institutioner for at hjælpe nogle på vej, som har svært ved selv at komme ind i fællesskaberne eller som har særlige helbredsmæssige eller sociale udfordringer. Med andre ord, så udviser vores foreninger et kæmpe samfundssind. Det vil vi meget gerne understøtte med Bevæg dig for Livet.

Hvis din forening gerne vil:

- være bedre til at kommunikere og markedsføre

- få en stærkere organisering

- rekruttere flere frivillige og flere medlemmer

- skabe muligheder for at samarbejde med lokalområdet

- eller noget helt andet 

så er et udviklingsforløb måske noget for foreningen. I kan søge om at få et BDFL foreningsudviklingsforløb.

Det kan være svært at nå ud med vores kommunikation. Måske har vi i foreningen styr på kommunikation til medlemmerne - men ved andre i byen eller området, at vi er her, og hvad man kan blive en del af i foreningsfællesskabet?

Lige nu kan alle foreninger, der er medlem af DGI kan få hjælp til foreningskommunikation.

Hvis din forening ikke er medlem af DGI og gerne vil blive bedre til foreningskommunikation, så kontakt projektleder Rikke Hjulmand rihj@lejre.dk

Vil din forening i gang med en ny aktivitet? Det kan være I gerne vil tilbyde fodboldfitness for de forældre, der alligevel venter i klubhuset på at børnene træner. Eller måske en familieaktivitet som badminton. Det kan være I kan se, at teenagerne stopper i foreningen og I gerne vil tilbyde dem en ny spændende aktivitet. Det kan også være, at en skade har sat en stopper for at være med på håndboldholdet som før og man har behov for at holde sig i form med håndboldfitness for ikke at komme for langt væk fra bolden. Så er der mulighed for at få hjælp til at sætte nye aktiviteter i gang. BDFL har udviklet flere "opstartspakker" for motionsidræt for voksne. Se overblikket over idrætter med opstartspakker herunder.

Fitness

Floorball

Løb

Gang

Petanque

Kano/Kajak

Fodbold (motionsfodbold/fodboldfitness

Håndbold (håndboldfitness/five-a-side)

Tennis

Badminton

Cykling

Gadeidræt

Svømning

Åbent hus, Kom-og-prøv, event – Kært barn har mange navne. Uanset hvad I kalder det, er arrangementer, hvor I åbner dørene op for en dag, en god anledning for nye målgrupper og potentielle medlemmer til at snuse lidt til aktiviteterne i jeres forening, og møde jer, inden de endelig siger ja eller nej til at blive medlemmer.

Her giver vi dig en fuld guide til, hvordan du afholder det gode arrangement i din forening.

Hvis din forening gerne vil være med til at udvikle nye tilbud for at få flere aktive eller flere medlemmer i foreningen kan du kontakte projektleder Rikke Hjulmand og få en snak om ønsker og ideer, der kan være med til at få flere aktive eller flere medlemmer i de mange fantastiske idrætsforeninger. Sammen vil vi finde en vej til at realisere fælles drømme. Husk at der er en pulje til netop at realisere tiltag, der kan få flere med.

Du kan også se her, hvordan din forening får hjælp fra DGI og DIF til udvikling af foreningen.

Jeg har gode ideer eller spørgsmål og søger information, puljer eller hjælp

Luk alle
Åben alle

Vi vil så gerne hjælpe dig med din gode idé for at få flere med i aktive fællesskaber. Kommunalbestyrelsen i Lejre har afsat midler til en pulje for at styrke idrætslivet. Har du en god idé til at få flere aktive eller flere medlemmer og med et særligt fokus på de, som har det sværest, kan du søge puljen.

Udfyld skemaet herunder så godt du kan, så får du en besked, når din ansøgning er behandlet.

Børn Unge Børnefamilieforældre Seniorer Arbejdsmarkedsområdet Borgere med handicap Borgere med senhjerneskade eller psykisk sygdom Ingen af de ovenstående
Vi registrerer dine kontaktoplysninger for, at kunne vende tilbage til dig med et svar på din ansøgning. Vi gemmer oplysningerne i projektets levetid.

Der er allerede mange gode projekter, der har fået støtte fra Bevæg dig for Livet puljen i Lejre. De har alle det til fælles, at de arbejder for, at flere bliver aktive eller foreningen får flere medlemmer.

NAvne, mails tlf. mv som kunne være nyttige

Jeg vil gerne læse mere om Bevæg dig for Livet

Luk alle
Åben alle

I Danmark har man besluttet at arbejde for at være Verdens mest aktive nation. Det kræver et bredt samarbejde at få alle med. Læs mere om Bevæg dig for Livet.

I Bevæg dig for Livet i Danmark har man valgt nogle fokusområder. Dem kan du få meget mere viden om her ligesom du kan søge hjælp til at komme videre med din idé.

Du er også altid velkommen til at kontakte Projektleder for BDFL Lejre Rikke Hjulmand, rihj@lejre.dk.

Lejre Kommune er Bevæg dig for Livet (BDFL) visionskommune fra 2019-2024. Det vil sige, at kommunen i samarbejde med DIF og DGI skal gøre hvad vi kan, for at 75% af Lejres indbyggere bliver fysisk aktive og 50% skal være medlem i en forening.

Lejre Kommune har indgået en 5 årig aftale med DIF og DGI om at få flere til at være aktive. Der er særligt fokus på nogle udvalgte målgrupper, men i bund og grund er Bevæg dig for Livet for alle og til alle. BDFL Lejre inviterer alle, som gerne vil arbejde i samme retning til et samarbejde.

Tættere samarbejde mellem de kommunale institutioner og foreningsliv eller andre frivillige/selvorganiserede fællesskaber

Bruge inspiration fra projektet +DIG og DGI + DIFs mange erfaringer med børn og unge

Udvikling af lokale idrætsforeninger med fokus på tilbud, der henvender sig bredt til børn og unge og deres kammerater

Fokus på sociale aktiviteter fremfor konkurrence

En anerkendende og imødekommende tilgang, hvor der er fokus på det enkelte barn

Aktiviteter, hvor forældre kan være aktive sammen med deres børn

Tilbud til forældre om at være aktive mens de venter på, at deres børn er færdige med deres aktivitet

Fleksible tilbud, der er målrettet børnefamilieforældre

Motion på arbejdspladsen og ”skjult motion” som fx aktiv transport

Sikre, at der i alle lokalområder er attraktive og lettilgængelige aktivitetstilbud til seniorer med fleksible organiseringsformer

Bruge de fællesskaber, hvor seniorerne mødes til at skabe mere bevægelse gennem lettilgængelige aktiviteter med fokus på kombination af bevægelse og sociale samvær

Bruge de mange aktive seniorer som ambassadører for at få endnu flere seniorer med og at opspore de sårbare og enlige seniorer

Skabe inkluderende fællesskaber og arbejde med den rummelige forening, hvor borgere med handicap kan være en del af aktiviteterne (som deltager, hjælpetrænere, praktiske hjælpere)

Lokalt samarbejde mellem institutioner for borgere med handicap og foreningslivet om såvel aktivitet som inddragelse af de øvrige funktioner i foreningslivet

Benytte motion til forebyggelse af langtidssygemelding for sygemeldte borgere

Skabe øget trivsel og sundhed hos borgere med psykosociale problemstillinger med fysisk aktivitet som en del af behandlingsplanen

Brobygning mellem de kommunale sundhedstilbud og de frivillige organiserede og selvorganiserede, så borgere i rehabiliteringsforløb naturligt fortsætter indsatsen i lokale foreninger.

Bevægelse og fysisk aktivitet som en del af et jobforløb

Specifikke tilbud om idræt og bevægelse til borgere for at fastholde eller genskabe tilknytning til arbejdsmarkedet i dagtimerne

Demensvenlige foreninger

Bevægelse gennem oplevelser

Målrettede tilbud, der kan være med til at forebygge stress, angst og depression