Kommende arrangementer - pressen er velkommen

På denne side skriver vi om kommende arrangementer, som kan have pressens interesse.

Skrevet den. 16. december 2022

8. juni. MAKER Festival, 200 børn nørder sammen i Hvalsø Hallerne

Oplev stemningen bruse og kreativiteten blomstre, når børn fra Lejre Kommunes mellemtrin- og udskolingsklasser nørder sammen. På MAKER Festival viser eleverne, hvad tre år med fokus på de naturvidenskabelige og kreative fag gør - for både den faglige forståelse, idegenereringen og for fællesskabet.

I Lejre Hallen udstiller eleverne deres mange artefakter og de står klar til at fortælle om ideen og demonstrere produktet. Alle eleverne skal desuden arbejde med at designe den bedste løsning på dagens store (og hemmelige) fælles udfordring. Eleverne kan desuden deltage i forskellige workshops om bla.  VR-eventyr og Ozo-historier med Bot-teknologi. Samtidig kan lærerne netværke med de andre Maker-lærere – og det er netop også en del af festivalens formål; at inspirere lærerne til kreativt arbejde med maker-teknologi, playful learning og teknologiforståelse.

Baggrund:
MAKER Festivalen afholdes for første gang i et samarbejde mellem Lejre Kommune, Hvalsø Skole og Center for Undervisningsmidler Absalon. Fra 2020-2023 har Lejre Kommune med støtte fra Villumfonden gennemført et projekt, hvor lærerne fik kompetenceudvikling og alle skoler fik makerspaces. Projektet skal udvikle kreative og motiverende læringsmiljøer og styrke de praktiske og tekniske fag. MAKER Festival er kulmininationen på forløbet, for både Absalon, lærere og elever. På festivalen deltager mestendels børn fra Lejre Kommunen samt fra Solrød og Køge– sammen med deres lærere 25 lærere. Dagen gennemføres af lærerstuderende fra Absalon.
Læs mere her

Pressen er velkommen:
Pressen inviteres den 8. juni fra kl. 10.30, hvor også Lejre Kommunes borgmester Tina Mandrup vil være til stede.  MAKER Festival slutter kl. 15.
Sted: Hvalsø Hallerne, Skolevej 3, 4330 Hvalsø

Kontakt
Jacob Hørlyck Kruse fra Center for Børn og Læring for yderligere oplysninger, på tlf: 2347 0191 eller på mail jahk@lejre.dk for yderligere spørgsmål.

Borgermøde 15. juni : Klimaskovudvalget

Klimaskov syd for Lejre by skal skabes med inddragelse fra interessenter via Klimaskovudvalget.

Der skal rejses otte hektar klimaskov syd for Lejre By, og i den forbindelse opretter vi et helt nyt udvalg. Det vil bestå af op til syv personer fra foreninger, borgergrupper, naboer, interessenter og fem personer fra Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling.

Klimaskovudvalget skal sikre, at den kommende skov udvikles i et tæt samarbejde mellem borgere og politikerne i Lejre Kommune.

Kom til åbent møde, hvis du vil høre mere om udvalgets arbejdsopgaver og mandat – og evt. selv lægge billet ind på at være med. For det er på dette møde, at deltagerne til udvalget bliver udpeget.

Mødet foregår:
Torsdag den 15. juni kl. 19-21
Kantinen, Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre.
Se mere om udvalget her.

Lørdag den 3. juni  kl. 10-13 ved Herslev Strand

Naturskattejagt og hejsning af det blå flag ved Herslev Strand

På lørdag d. 3. juni skyder vi Blå Flag badesæsonen i gang med aktiviteter ved vandet og flaghejsning.
Repræsentanter fra Lejre Kommunalbestyrelse og Friluftsrådet vil sige velkommen og hejse det blå flag på stranden. Efterfølgende går naturdetektiverne på jagt efter strandens dyr, planter og tang imens Lars fra Naturkontakt.dk fortæller om dyr og planter ved vandkanten.

Lejre Kommune er en del af Blå Flag ordningen. Det er en miljømærkningsordning, der bl.a. garanterer rent badevand, toiletfaciliteter og at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Gæster og lokale inddrages ved afholdelse af natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og voksne i alle aldre. Læs mere her: Blå Flag | Friluftsrådet (friluftsraadet.dk)

Arrangementet er gratis og alle må deltage, men det kræver tilmelding. (Borgere kan bestille billetter her: https://bit.ly/3MJF8u6)