Bestil madposer

Hvis du har brug for flere poser, kan du binde din sidste grønne madaffaldspose på rest/madbeholderen. Så kvitterer renovatøren med et bundt nye poser ved næste tømning. Bemærk, at poserne ikke må bruges til andet end madaffald.

Skriv en mail til Affald og genbrug

Har du brug for flere ruller eller deler du skraldespande med andre, kan det være en god idé at sende os en mail med lidt mere information.

Er du løbet tør for poser, så du ikke kan binde en pose på skraldespanden, så kan du også bestille dem her.

Mere om madposer og køkkenkurv

Luk alle
Åben alle

Årlig omdeling af poser

Med de nye skraldespande har du fået udleveret 200 bionedbrydelige poser til dit madaffald. Du vil fremover modtage 200 nye poser hvert år.

Kasse med madposer

Boligforeninger har mulighed for at bestille en kasse med poser. Er du affaldsansvarlig som f.eks. vicevært, ejer, formand for ejerforeningen eller lignende, så skriv en mail til affaldoggenbrug@lejre.dk, så kan vi bestille en kasse med madaffaldsposer til dig.

Posernes størrelse

Standardposerne kan rumme 15 liter.

Hvis du har en skraldespande uden skillerum er det muligt at få ekstra store poser til madaffaldet. Skriv en mail til affaldoggenbrug@lejre.dk med dit ønske, og vi vil vende tilbage med hvilke muligheder, der er.

Hvis du har todelte skraldespande, kan du ikke få de samme store poser til madaffald, da vi skal være sikre på, at poserne ikke kiler sig fast i det lille rum til madaffald.

Du må ikke bruge egne poser

Du skal bruge de poser, du får udleveret. Så er skraldemanden sikker på, at det affald, der ligger i rummet til madaffald er madaffald.

Køkkenkurv

For at gøre det nemt at sortere har alle husstande fået en spand, som kan bruges til at indsamle alt madaffald i køkkenet. Køkkenkurven er 23 cm høj, 25 cm bred og 23 cm dyb og rummer syv liter madaffald. Derudover får alle husstande hvert år udleveret 200 poser til madaffaldet, der er bionedbrydelige.

Hvis du ikke vil have den udleverede køkkenkurv, kan du aflevere den på genbrugspladsen i Torkilstrup. Henvend dig til pladsfolkene på genbrugspladsen, så tager de imod den og sørger for at den bliver genbrugt bedst muligt.

Undgå at madposerne sætter sig fast

Madposerne er fremstillet af materiale, der nedbrydes organisk. Derfor kan det nogle gange ske, at de fyldte bioposer i bunden af din beholder går lidt i opløsning og sætter sig fast. Især i vintermånederne, når det fryser, kan madposerne sætte sig fast. De kommer derfor ikke med ud, når beholderen bliver tømt ned i skraldebilen.

Undgå, at madposerne sidder fast i beholderen

  1. Smid et par aviser i bunden af din beholder. Så opsuger de det meste af det kondensvand, der samler sig nederst i beholderen.
  2. Sørg for, at posen er lukket med en tæt knude. Brug fx den knude, du binder på en ballon. Så lækker posen ikke. Brug også gerne en ekstra pose.
  3. Vask og tør din beholder, efter den er blevet tømt. Så mindsker du posernes mulighed for at fryse fast i gamle rester.

Går din madpose i stykker

Skulle du være uheldig og har fået en rulle poser med mange defekte poser, så skyldes det ofte at poserne er ved at blive for gamle. 

Det kan du tjekke på følgende måde: 
På poserne er der trykt en produktionsdato bestående af måned og år (fx 11/22). Fra denne dato har poserne en levetid på ca. 1 år.
Nærmer posen sig datoen for udløb og har du modtaget poserne for nyligt, må du meget gerne sende en mail til affaldoggenbrug@lejre.dk med oplysning om dette, så evt. for gamle poser kan blive kasseret. Husk også at skrive din adresse, så du kan få nogle nye poser. 

Du kan også selv hente nye madaffaldsposer på rådhusene og på genbrugspladsen. 

Opbevaring af poser

Leverandøren garanterer, at madaffaldsposerne kan opbevares i minimum 1 år fra produktionsdatoen uden at de mister deres egenskaber, hvis madaffaldsposerne inden brug opbevares: 

  • Ved normal lagertemperatur (ikke minusgrader) og luftfugtighed.
  • Ikke i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys.