Sæt gang i genbruget i jeres institution

Vi skal sortere affaldet - men vigtigere endnu: vi skal undgå at lave affald. Det kan vi bl.a. gøre ved at genbruge mere. Ved at anskaffe genbrugte ting og ved at sende brugbare ting til genbrug andre steder.

Vil du være med? Skriv en mail til projektgruppen

Genbrug er ikke det samme som affaldssortering. For når tingen først er røget i affaldssorterings-skraldespanden kommer den aldrig i brug igen. Så bliver den skilt ad, knust og mast, så den bliver til en slags råmateriale, der kan bruges i nye produkter. Det er også godt. Men direkte genbrug er endnu bedre.

Men hvordan får vi mere genbrug i daginstitutionerne? Uden at gå på kompromis med kvalitet, hygiejne og regler?

Det undersøger en lille interessegruppe fra Lejre Kommunes daginstitutioner og affalds- og genbrugsområdet i øjeblikket. Og på denne side samles inspirationsmateriale, gode råd og regler mens vi bliver klogere.

Luk alle
Åben alle

Må vi købe genbrugt legetøj m.m.?

På de fleste produkter, som vi ønsker at købe hjem til institutionerne: legetøj, hygiejneprodukter, mad er der forpligtende aftaler, som skal bruges. Dvs. at vi først skal kigge om der er noget af den slags, vi ønsker at købe i indkøbssystemet. Hvis der er det, så kan vi godt i mindre omfang alligevel købe en brugt ting - men ikke til flere tusind kroner. Men i mindre omfang.

Hvis den ting, vi ønsker at købe IKKE er i indkøbssystemet, så må vi gerne købe den brugt. Selvfølgelig skal vi som altid bruge vores evne til at vurdere om tingen er god for børn eller ej.

Når man køber brugt kan man typisk ikke få sælger til at sælge en faktura på EAN. Det betyder, at man selv eller institutionen skal betale på anden vis og herefter indsende et udgiftsbilag.

Må vi tage imod brugt legetøj, tøj m.m. fra forældre?

Ja, det må vi gerne. Vi skal bare bruge vores almindelige sunde fornuft til at vurdere om det er godt og brugbart - eller ej.

Hvorfor ...

Sådan ...