Rød miljøboks - information og tømning

Miljøboksen er en tilmelde-ordning. Vi tømmer den kun, hvis du tilmelder dig tømning. Du skal tilmelde dig tømning til hver indsamlingsrunde af miljøboksen. Måske har du spørgsmål til miljøboksen? Find nogle af svarene herunder - eller send os en mail på affaldoggenbrug@lejre.dk

Bestil tømning af miljøboksen

 

Luk alle
Åben alle

Miljøboksen leveres med en pose. Den skal du fore miljøboksen med inden du lægger ting ned i den. Når du bestiller ombytning af miljøboksen tager vi hele din nuværende miljøboks med - og sætter en ny tom rengjort miljøboks med en ny pose.

Du bør opbevare miljøboksen indendørs indtil den dag, du har bestilt os til at tømme/ombytte den.

Den skal altså ikke stå udendørs sammen med dine store skraldespande til rest/mad, plast/metal og papir. Du kan f.eks. opbevare den i din garage, skur eller i et skab i din entre.

Årsagen til, at den skal opbevares indendørs på nær på tømmedagen er, at det farlige affald skal være mindst muligt tilgængeligt for uvedkommende

På tømmedagen skal den stilles synligt frem på fortovet ud for din bolig.

Reglerne for, hvad der må komme med i miljøboksen - og hvordan den skal pakkes - finder du i vores sorteringsvejledning.

Vi håber at kunne tilbyde fælles bebyggelser et miljøskab i stedet for individuelle miljøbokse. Vi har dog ikke indgået en aftale med en leverandør af miljøskabe endnu. Fælles bebyggelser skal derfor bruge de udleverede miljøbokse indtil videre som øvrige husstande.

Skriv os en mail på affaldoggenbrug@lejre.dk, hvis I gerne vil i betragtning til et miljøskab senere.

Den røde miljøkasse fungerer lidt ligesom storskralds- og haveaffaldsordningen. Man skal bestille afhentning for at den bliver tømt. Den kan blive tømt 4 gange om året. De mulige tømningsdage bliver lagt ind i affaldskalenderen. Vi kender ikke de præcise datoer endnu, da vi endnu ikke har alle aftaler på plads med den renovatør, der skal hente kasserne. Men vi ved, at den første tømning bliver til august.

Og den bliver faktisk ikke tømt. Den bliver ombyttet. Dvs. at vi tager hele den nuværende miljøboks med - og sætter en tom, rengjort beholder til dig, som du kan fylde indtil du bestiller tømning/ombytning igen.

Miljøboksen må maksimalt veje 4 kg. På miljøboksens vejledning står der 10 kg. Det er en fejl.

Hvis du ikke har fået den røde miljøboks kan du give os besked på telefon 46 46 46 46 eller affaldoggenbrug@lejre.dk

Alle borgere skal have den røde miljøkasse. Det er en obligatorisk ordning.

Steder med fælles affaldsbeholdere kan få en fælles ordning til farligt affald. Kontakt affalds- og genbrugsteamet for at høre nærmere: affaldoggenbrug@lejre.dk