Reduktion af elafgift

Lejre Kommune underskriver / udfylder ikke dokumentation for, at din ejendom er registreret i BBR som el-opvarmet

Du bedes kontakte dit el-selskab, da det er deres ansvar at fremskaffe de nødvendige oplysninger. Ansøgning om reduktion af elafgift er alene en sag mellem dig som kunde og dit elselskab.

Kommunerne er ikke forpligtet til at underskrive el-skemaer, eller på anden måde dokumentere oplysningerne overfor el-selskaberne.

Vurderingsstyrelsen har udarbejdet en løsning som kan dokumentere, at din bolig er elopvarmet samt hvornår det blev registreret i BBR.

  • Gå ind på www.bbr.dk
  • Fremsøg din ejendom
  • Gå ned til Enhed
  • Tryk på knappen Dokumentation for elektricitet 
  • Der dannes nu en PDF-fil, der giver den dokumentation fra BBR, der er behov for i den videre dialog med elselskabet.

Bemærk, at funktionaliteten kan anvendes af alle, der går ind på www.bbr.dk og kan derfor anvendes af både dig og dit energiselskab. Det kræver ikke Mit-ID eller andet at benytte løsningen.  Ansøgning om reduktion af elafgift er alene en sag mellem dig som kunde og dit elselskab.

OBS: Du kan opleve, at du først kan trække en opdateret Dokumentation for elektricitet dagen efter at rettelsen er blevet registreret i BBR. Hvis du lige har fået opdateret BBR og dokumentationen ikke er opdateret kan det derfor være nødvendigt at prøve igen dagen efter.

Herudover kan vi oplyse, at det er dit ansvar som ejer af en ejendom, at oplysningerne i BBR er korrekte, og du skal sikre dig, at din BBR-registrering er opdateret. Det kan du gøre her: https://bbr.dk/ret. For god ordens skyld skal det nævnes, at det ikke er muligt at registrere oplysninger i BBR med tilbagevirkende kraft hverken for borgere eller kommune.

Er der problemer med ovenstående, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Du kan læse mere her.