Find din lokalplan

Vi har oprettet en lokalplanportal, hvor du kan finde lokalplanen for dit område.

Klik her for at gå til lokalplanportalen

 

Luk alle
Åben alle

Hvordan søger jeg via kortet?

Når du klikker på linket ovenfor, åbner et nyt vindue, hvor et kort viser alle lokalplaner i Lejre Kommune.

Øverst i kortet kan du klikke på "Adressesøgning" og søge en adresse frem, eller du kan klikke på "Matrikelsøgning Lejre" og søge en matrikel frem. På denne måde kan du se hvilken lokalplan, der gælder for din ejendom.

Klik på en lokalplans område, klik herefter på "Lokalplan" og "Link" i den boks, der kommer frem for at læse lokalplanen.

Hvis du har brug for hjælp, så kan du ringe til os på 4646 4488 eller skrive en mail til plan@lejre.dk. Du kan også give os ris eller ros ved klikke på "Giv feedback" her på siden.

Hvad er en lokalplan?

En lokalplan er et sæt bestemmelser, der gælder for et lokalt område i kommunen. Bestemmelserne beskriver, hvad området kan anvendes til og hvor meget/om der må bygges inden for området. Området kan være en bydel, et lokalt afgrænset område og i nogle tilfælde blot en enkelt ejendom.

Hvordan bliver en lokalplan til?

Før vi kan vedtage en lokalplan, skal vi offentliggøre et forslag til lokalplanen. Alle interesserede har her mulighed for at komme med kommentarer.

Kommunalbestyrelsen tager derefter stilling til kommentarerne, hvorefter lokalplanen bliver vedtaget endeligt med eller uden ændringer.

Hvilke andre planer gælder?

Lokalplaner skal overholde kommuneplanen, der beskriver hele kommunens udvikling.

Store dele af kommunen er ikke omfattet af en lokalplan eller en byplanvedtægt. Her er det kommuneplanen sammen med Bygningsreglementets kapitel 2, der gælder.