Lejre Kommune og Nabogo i samarbejde

Lejre Kommune har indgået en aftale med nabogo, som er en app til sampendling.

19 ud af 20 bilister er alene i deres bil, når de pendler til eller fra arbejde.

Hvis flere kører sammen, vil det gavne klimaet. Derfor har Lejre Kommune indgået en aftale med nabogo, som er en app til sampendling.

Når man aftaler at køre sammen, afregner man let via et betalingssystem i app'en. Ud over det er app'en gratis at hente og benytte - og den er fri for reklamer.

Alle virksomheder, uddannelsesinstitutioner, landsbyer og foreninger kan kontakte nabogo og høre om, hvordan man kan samarbejde om at udbrede samkørsel lokalt i Lejre Kommune. Skriv til jessie@nabogo.com.

Den lidt længere forklaring om nabogo 

Nabogo er en app til sampendling. Den er skabt for at få mennesker, der skal samme vej, til at dele turen i bilen, deles om udgifterne og dele mulighederne for at komme lettere og mere klimavenligt rundt. 

Som chauffør kan man lægge sin hverdagskørsel op og dermed tilbyde andre et lift. Som passager opretter man en liftagent og får dermed få en notifikation, når der er et ledigt sæde, som passer til det behov, man har angivet.  

For at brugerne let kan finde hinanden, starter og slutter lift altid ved nabogos digitale mødesteder, der fungerer lidt som busstop.

Ingen betaler gebyr for at bruge appen. Blot deles udgifterne til bilen ud fra et princip, hvor hver passager betaler 75 øre pr. km. direkte til chaufføren.

I øjeblikket får passagerer de første 10 km. af hvert lift gratis. Hvis man benytter nabogo til arbejdsrelateret kørsel, kan chaufføren slå betaling fra. Under alle omstændigheder giver Nabogo chaufføren et tilskud på 10 kroner for de første 10 kilometer - på hver tur.

Nabogo-lift vises i Rejseplanen – også i kombination med tog og bus.  

Firmaet nabogo er stiftet i 2018 og har i dag aftaler med 31 kommuner i Danmark. Desuden er nabogo på markedet i Holland og Sverige. 

Se her, hvordan nabogo fungerer: https://vimeo.com/552295388 

Læs mere på hjemmesiden: https://nabogo.com/da/