Børnehaver 3-4 årige - Kunst- Hop

Rytmik, ord og drama blander sig, når alle 3-4-årige skal lave kunst-hop. Kunsthoppene er bundet sammen af en teaterforestilling, som børnene ser i forbindelse med deres rytmikforløb. Forinden kommer børnebibliotar ud til børnehaverne ligesom musikskoleundervisere laver rytmik med børnene. Efter forestillingen kommer Bettie og bearbejder forestillingens mange indtryk sammen med børnene (det kan være med dans, krop, leg, drama, sange og fagter).

KUNST-HOP er et længerevarende kulturforløb, lavet i samarbejde mellem Lejre Musikskole, skuespillere, Lejre Bibliotek og Arkiv, Lejre Kommunes børnehaver og Dronten er i år en del af Børnenes Kulturregion. 

Børnene og det pædagogisk personale kommer i kulturforløbet til at arbejde med en masse kreative metoder indenfor de forskellige kunstarter, som nemt kan integreres i hverdagen ude i dagtilbuddene. Derfor bliver både børnene og det pædagogiske personale klædt godt på hele vejen gennem Kunst-Hoppene.

I ugerne op til eller efter teaterforestillingen får alle dagtilbud et rytmikforløb på 6 x 50 min. med rytmiklærer fra Lejre Musikskole. I rytmiktimerne bliver børnene præsenteret for sange og temaer, der indgår i teaterforestillingen.

Men ord og bøger skal der også til, så derfor kommer biblioteket på besøg i alle børnehaver før teaterforestillingen, hvor børnene gennem leg med ord og fortælling får en introduktion til teaterforestillingen.

Se mere her:
https://www.kumult.dk/kunst-hop-3-4-aarige/kunst-hop-2-praktisk-info-lejre-kommune-23-24/

Luk alle
Åben alle

Rytmikforløbet

I rytmikforløbet vil rytmikundervisere fra Lejre Musikskole gennem sange, bevægelseslege, rytmeøvelser, musiklytning og andre musikalske aktiviteter stimulere børnenes naturlige interesse for musik.

Hver rytmiktime vil være struktureret på samme måde fra gang til gang, så børnene hurtigt føler sig trygge og tør være med i aktiviteterne. Gentagelse er vigtig og derfor vil de første timer have nogenlunde samme indhold, hvorefter der vil komme nye musikaktiviteter til.

 

Biblioteket kommer på besøg

Lejre Bibliotek og Arkiv spiller også med i årets tilbud til børnehaverne – Lejre børn skal fra en tidlig alder lege med ord og historier. Derfor kommer der en medarbejder ud fra biblioteket med en plakat, som kan hænges op og en STOR invitation og billetter til at komme i teatret.

Med sig har bibliotekaren selvfølgelig også nogle billedbøger, som børnehaven låner. Bøgerne handler om temaerne i årets teaterforestilling.

Det er hensigten med de bøger, børnehaven får lov til at låne, at de skal læses op mange gange inden teaterforestillingen, så børnene bliver mere og mere tunet ind på teaterforestillingen og forhåbentlig glæder sig til de skal afsted.

 

 

 

 

 

 

 

Se her hvornår børnehaven skal have rytmik

Evaluering Kunst- Hop

Der er til alle kulturforløb lavet en survey, hvor de deltagende voksne evaluerer deres oplevelser med kulturforløbene.

I evalueringen er der særligt fokus på at undersøge i hvilken grad kulturforløbene i Dronten er med til at styrke barnets kreativitet , og om de giver inspiration og metoder til at arbejde med kreative læringsprocesser.

Her link til evalueringen:
https://www.lejre.dk/kultur-og-fritid/dronten/evalueringer/evaluering-kunst-hop-3-4-arige/