Aktiviteter på og i vandet

Nedenfor finder du et udsnit af aktiviteter på og i vandet i Lejre Kommune:

Tag en dukkert i Avnsø: Avnsø er en af Danmarks reneste badesøer og et meget populært sted at bade både sommer og vinter. Du kan springe i fra badebroen eller gå i vandet fra den lille sandstrand. Tag madpakke eller snobrødsdej med og nyd det fra bredden af søen, hvor der både er bålplads, borde og bænke.

Nyd en sommerdag ved det idylliske Gershøj havn: Nyder du det lokale stille liv - så er Gershøj Havn noget for dig. Ved havnen er der en lille, børnevenlig sandstrand med den smukkeste udsigt ud over fjorden. Der er gode toilet- og badeforhold på den lille idylliske havn ved siden af stranden. Hvis I bliver sultne eller har lyst til en kop kaffe ligger Gershøj kro lige ud til stranden. 

Aktiviteter for hele familien ved Herslev Strand: Ved Herslev Strand finder du et stort grønt område med plads til at dase eller være aktiv med både fodboldbane, beachvolleyområde og en lille legeplads. Her kan du finde en af de bedste badebroer i Fjordlandet og der er også en lille, fin og børnevenlig sandstrand. Der er adgang til toiletter og handicaptoilet. Hvis du er til overnatning i det fri med direkte adgang til vandet finder du desuden en shelterplads her - kun 120 meter fra vandet.

Lån et SUP-board eller andet udstyr til at tage på tur på vandet: Ved Herlev Strand finder du foreningen Lejre Vandsport. Hvis du melder dig ind som medlem kan du for lille beløb om året kan du blive medlem og gratis låne fx SUP-boards, fiskegrej, udstyr til UV-jagt mv. Du kan endda også få adgang til sauna og vinterbadning

Lån en kano og oplev fjordens magi: Nationalparken Skjoldungernes Land har seks gratis kanoer, som du kan låne - helt gratis og efter først-til-mølle-princippet: Tre kanoer ved Møllekrogen ved Skibby og tre ved Gershøj Strand. Kanoerne er lette at genkende med deres nationalpark-logo, og kan nemt låses op ved at sende en sms til nummeret, der står på pladsen. Ved kanoerne ligger redningsveste og årer. Du kan sejle mellem Møllekrogen og Gershøj, eller blot tager en lille rotur ud fra en af pladserne. To af de i alt seks kanoer har udriggere monteret på siderne, der giver stabilitet, hvis du fx ønsker at fiske fra kanoen. Kanoerne er tilgængelige til slutningen af oktober.