Godt 500 husstande på Hornsherred skal koge drikkevandet

Måling af drikkevandet på en del af Hornsherred viser tegn på forurening. Det har betydning for de husstande, som får vand fra FORS' Vandværk Hornsherred

Skrevet den. 1. september 2020

Alle berørte borgere vil få direkte besked via SMS. De vil blive opfordret til at koge vandet i mindst to minutter, inden de drikker det eller bruger det til madlavning, opvask eller kaffebrygning. Det er ikke farligt at tage brusebad i vandet eller at vaske tøj.

Kogeanbefalingen gælder for landsbyerne Store Karleby, Lille Karleby, Lyndby, dele af Lyndby Strand, Uglestrup og Rye.

Baggrund
Forsyningsselskabet FORS udtog torsdag den 27. august 2020 rutinemæssige vandprøver fra Vandværk Hornsherred. Prøvesvaret, forelå tirsdag den 1. september og viser forekomst af enterokokker og coliforme bakterier. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at anbefale de berørte borgere at koge drikkevandet. 

Næste skridt
FORS er i gang med at finde årsagen til forureningen og kontakter alle relevante forbrugere via SMS og opdaterer løbende på www.fors.dk
Læs også her: www.fors.dk/kogvandet

Der er udtaget nye prøver 30. og 31. august, og svaret på analyserne vil være klar på fredag den 4. september. Vi vil løbende orientere om situationen her på hjemmesiden. 

Hvis du bliver utilpas
Generelt anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed at du skal drikke rigeligt med væske, hvis du får maveonde. Hvis du oplever høj feber med opkast og diarré eller voldsomme mavesmerter, skal du kontakte Lægevagten Region Sjælland på tlf. 70 15 07 00.