Lejre Kommune vil skabe et Fællesskabernes Forår for børn og unge

Nu skal alle børn og unge tilbage i fællesskaberne efter en lang vinter i coronanedlukning. Vi skal have alle med!

Skrevet den. 28. april 2021

Den lange nedlukning af idrætsfaciliteter og foreningsliv i vintermånederne har haft menneskelige konsekvenser, og især børnene og de unge har været hårdt ramt af restriktionerne. Men det er slut nu, hvis det står til Kommunalbestyrelsen, som vil give børnene og de unge en hjælpende hånd.

Trekvart million skal sætte gang i Fællesskabernes Forår

Kommunalbestyrelsen afsatte på sit møde d. 27. april ekstra 750.000 kroner til aktiviteter, der giver børn og unge lyst til at komme ud – og begive sig ind i velkendte og helt nye fællesskaber med andre.

Pengene skal gå til aktiviteter, der kan tiltrække nye medlemmer i foreningerne. For eksempel kan foreningerne få støtte til en ”tag en ven med til træning”-kampagne, hvor vennen så ikke opkræves kontingent den første tid. Lige som der skal etableres en pulje til foreninger, der gør en særlig indsats for at få sårbare børn og unge med i fællesskaberne.

Herudover skal der bruges penge på at forlænge sæsonen til slutningen af juni, og til en pulje til etablering af anlæg, der kan understøtte aktiviteter – med særligt fokus på udendørs aktiviteter.

Endelig går pengene til at finansiere, at faciliteter, haller og klubhuse kan holdes åbne hele sommerferien igennem.

”Nu, hvor vores idrætsanlæg endelig er åbne igen, vil jeg opfordre alle børn og unge, der allerede er aktive i en forening til at række hånden ud og hjælpe andre med ud i Fællesskabernes Forår. Spørg naboen, om hun vil med til stand up paddle. Træk klassekammeraten med ned i fodboldklubben på onsdag. Eller ring til en bekendt og hør, om han ikke skal med til floorball næste gang”, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Stabilt medlemstal men tårnhøje ambitioner

”Foreningerne har allerede gjort et kæmpe arbejde med at fastholde medlemmerne i at dyrke deres idræt på kreative og anderledes måder vinteren igennem. Det har også stor betydning, at Lejre Kommune samarbejder tæt med DGI og DIF om Bevæg dig for Livet. Vi kunne læne os tilbage og vente på, at fællesskaberne kommer i gang igen af sig selv – men det gør vi ikke, for det her er drønvigtigt. Jeg er derfor utroligt glad for, at der er en bred politisk opbakning til at sætte turbo på et Fællesskabernes Forår for børn og unge”, siger udvalgsformand for Kultur og Fritid i Lejre Kommune, Claus Jørgensen.

Fakta

DIF og DGI har samlet registreret et fald på cirka 90.000 medlemmer fra 2019 – 2020 på landsplan. Det betyder, at knap 2 % færre er medlem af en forening.

I Lejre Kommune er der registreret 312 færre medlemmer – et fald på 0,01 % af befolkningen. Dermed har foreningerne i Lejre Kommune klaret sig bedre gennem krisen end mange andre steder i landet.

Se medlemstallene fra DIF og DGI her.

Se detaljerne i Kommunalbestyrelsens plan for genstart af foreningsaktiviteterne her (punkt 27 i dagsordenen).

Kontakt:

Projektleder for Bevæg dig for Livet Rikke Hjulmand, Lejre Kommune. Tlf.: 20 37 17 82. E-mail: rihj@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon: 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune: Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk 

Udvalgsformand for Kultur og Fritid, Claus Jørgensen, Lejre Kommune: Tlf. 22 22 74 55. E-mail: cljo@lejre.dk