Lejre Kommune og RUC styrker samarbejdet

I dag underskriver Lejre Kommune og Roskilde Universitet en partnerskabsaftale, som skal styrke forskning, udvikling og uddannelse i Lejre Kommune.

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune og rektor Hanne Leth Andersen, Roskilde Universitet, underskriver partnerskabsaftale.

Skrevet den. 12. august 2021

Økologi, lokal fødevareproduktion, klima, grøn omstilling og fremtidens bæredygtige landsbyliv er udviklingsområder, som Lejre Kommune i årevis har haft fokus på – og som studerende og forskere på Roskilde Universitet har arbejdet med.

Nu skal en strategisk partnerskabsaftale mellem de to parter knytte Roskilde Universitets akademiske muskler endnu tættere til den fortsatte udvikling i Lejre Kommune.

-   RUC er jo den helt centrale akademiske forsknings- og uddannelsesinstitution her i vores region. Med en fast aftale om strategisk samarbejde får vi større adgang til viden og forskning på et internationalt universitet med lokale rødder. Samtidig vil partnerskabet betyde, at flere unge akademikere får øjnene op for, at Vores Sted, som vi jo kalder vores kommune, også kan blive deres – til gavn og glæde for lokale virksomheder og Lejre Kommune i det hele taget, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Et af de projekter, der allerede bliver samarbejdet om, er udvikling af grønne, unge fællesskaber i Lejre Kommune. Lejre Kommune, Region Sjælland, Gate 21 og Roskilde Universitet samarbejder om projektet, som er i sin indledende fase. Ambitionen er studieboliger tæt på natur og storby og et mødested for unge studerende og samtidig vise vejen frem for fremtidens bæredygtige landsbyliv. De grønne, unge fællesskaber udgør kernen i et af tre strategiske fokusområder i samarbejdsaftalen.

-   Roskilde Universitet er hele Region Sjællands universitet, og vi ser frem til et styrket samarbejde med Lejre Kommune. Sammen kan vi skabe viden og innovation, når studerende og forskere er med ude i virkeligheden og arbejder med problemstillinger dér – fx inden for bæredygtige fødevaresystemer, velfærdsudvikling i bevægelse og grønne unge fællesskaber, siger Roskilde Universitets rektor Hanne Leth Andersen.

Link

Læs mere om samarbejdsaftalen mellem Lejre Kommune og RUC i punkt 15 i referatet fra økonomiudvalgsmødet 10/2 - 21.

Kontakt

Programleder Tina Unger, Lejre Kommune. Telefon 24 67 47 80. E-mail: tiun@lejre.dk 

Udvikler af landsbyer og småbyer Bjørn Henrichsen, Plan, Lejre Kommune. Tlf. 53 80 81 88. E-mail: bjhe@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk 

Rektor Hanne Leth Andersen, Roskilde Universitet. Tlf. 27 78 28 38. E-mail: ha@ruc.dk