Studerende stiller skarpt på uudnyttede potentialer i Lejre Kommune

I tre dage har 14 geografistuderende fra Roskilde Universitet vandret rundt i kommunen, hvor de har udforsket og zoomet ind på ubenyttede potentialer.

Skrevet den. 2. december 2021

Med sne, slud og regn i ansigtet har de studerende stiftet bekendtskab med landskaber og steder i Lejre Kommune – især i området omkring Lejre by.

Her har de studerende i tre grupper lavet projekter om henholdsvis fænomenet Garden Cities, udforsket områder, der måske kunne egne sig som placering for studieboliger og videns- og kulturmiljøer for unge, og så har de set på Lejre Station som adgangsport til Nationalparken.

Og det har været spændende at lære området at kende – og ikke mindst at få lejlighed til at se, hvad man kan bruge sin faglighed til, siger Laura Mortensen, geografistuderende på 5. semester på Roskilde Universitet:

-   Der er jo rigtig meget at se i området. Men det var helt tydeligt for os, at der mangler nogle forbindelser mellem landsbyerne og den natur, kultur og historie, der ligger i nærheden. Og helt konkret opdagede vi, at skiltningen lader noget tilbage at ønske, når man kommer udefra og vil udforske området og finde frem til jeres seværdigheder, siger hun.

Rammen omkring de studerendes opgaver har været det årlige feltarbejde for studerende ved Geografi på RUC, kurset Geografi i praksis.

Og som kronen på værket kom de studerende op på rådhuset i Allerslev, hvor de præsenterede fremtidens potentialer for udvalgte interessenter – heriblandt borgmesteren.

-   Med vores nye partnerskabsaftale med RUC har vi fået mulighed for at trække på de studerendes viden, idéer og ikke mindst engagement i en faglig kontekst. Der er ikke noget bedre end at få input udefra, og det er rigtig spændende at få de unges syn på de potentialer, som vi måske mister blikket for i dagligdagen, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Kontakt

Projektleder Mari Schmidt, Lejre Kommune. Tlf. 21 56 24 41. E-mail: mnys@lejre.dk 

Udvikler af landsbyer og småbyer Bjørn Henrichsen, Lejre Kommune. Tlf. 53 80 81 88. E-mail: bjhe@lejre.dk
 
Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk