Webinar: Sig farvel til dit oliefyr

Skrevet den. 16. februar 2021

Sig farvel til dit oliefyr (NB! Mødet kl. 19 er fuldt booket. Derfor arrangerer Lejre Kommune et ekstra-møde samme dato kl. 17)

Der er penge at spare, hvis du vælger at udskifte dit oliefyr til en varmepumpe. Energistyrelsen giver i år 675 mio. kr. i tilskud til energiforbedringer i private helårsboliger. Lejre Kommune inviterer i samarbejde med SparEnergi til webinar onsdag den 10. marts kl. 17 for at fortælle mere om mulighederne.

Til webinaret kan du få klarhed over, om en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme er det rigtige for dig. SparEnergi vil også give gode råd til generelle energiforbedringer.

Tilskuddet gør det markant billigere at få udført energirenoveringer af helårsboliger. Samtidig har boligejere udsigt til en lavere varmeregning, og man gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2. Tilskuddet er skattefrit for private boligejere.

Webinaret er en del af Vores klimaplan 2020-2050, der har været i høring i efteråret og som nu skal til politisk behandling 23. marts 2021.

”Lejre Kommunes klimaplan Vores Klimaplan 2020-2050 skal bane vejen for, at vi reducerer kommunens samlede CO2-udledning i 2030 med 70 % og bliver CO2-neutrale i 2050. Det bliver summen af store og små handlinger, som sikrer, at vi sammen når i mål. Og her spiller opvarmning af boligen en væsentlig rolle,” siger borgmester Carsten Rasmussen. Han håber, at rigtig mange borgere vil få gavn af webinaret. 

150 deltog i webinar om energiforbedringer
I efteråret 2020 inviterede Lejre Kommune SparEnergi til at fortælle mere om energiforbedringer og tilskud i efteråret. Her var interessen overvældende med 150 deltagere over to aftener. Webinarerne er en hurtig og nem måde at få nyttig information om energiforbedringer.

Energistyrelsens energipulje åbner op igen i slutningen af marts. Derfor har Lejre Kommune inviteret SparEnergi til endnu en aften med gode råd til isolering, nye vinder og varmepumper.

Arrangementet afholdes som et webinar, altså et computer-videomøde.

Når man har tilmeldt sig, modtager man en invitation i sin indbakke, hvor man kan tilmelde sig zoom-mødet.

Fakta
Oliefyr, naturgasfyr, elvarme og fjernvarme står for ca. 10 % af CO2-udledningen i Lejre Kommune.

Læs mere om tilskudspuljen: https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud

Der blev i 2020 uddelt 245 mio kr. fra Bygningspuljen udmøntet som 5.420 tilsagn efter først til mølle-princippet.

Der er plads til 100 deltagere på webinaret.

Få mere information om webinaret hos programleder Tina Unger/tiun@lejre.dk/2467 4780.