Statsminister Mette Frederiksen bød børnene velkommen tilbage på Allerslev Skole

Skrevet den. 9. februar 2021

 ”Har I glædet jer til at komme i skole?” spurgte statsminister Mette Frederiksen, da hun tog imod 0.-4. klasse på Allerslev Skole i morges.

”JAAAAAA!” lød det fra børnene.

 "Har I glædet jer til at kælke?”

”JAAAAAA!”

”Har I glædet jer til timerne?”

”JAAAAAAA!”

”Det var en god morgen,” udtaler borgmester Carsten Rasmussen. ”Det er jo altid herligt at få besøg af statsministeren, og jeg er sikker på, at eleverne i 3. og 4. klasse syntes, at det var spændende at få lov at møde hende. Men det vigtigste er, at børnene fra 0. til og med 4. klasse er tilbage i skole. Børnene har savnet deres kammerater og deres hverdag. Og mon ikke der også nogle forældre, der kan se frem til en lidt nemmere arbejdsdag på hjemmearbejdspladsen. Det er et lille stykke hverdag, vi har fået tilbage. Det er godt.”

Der er ifølge statsministeren for tidligt at sige noget om, hvornår de store børn også får lov at komme i skole igen. ”Vi kan tage de ældre elever tilbage i skolen, når vi har en fuldstændig epidemikontrol og er nået længere frem i 2021. Det er for tidligt at sige noget om nu, der ser ud til at være lidt stigende positivprocent på antal daglige test,” sagde statsminister Mette Frederiksen i en kort udtalelse til pressen.

 Statsministeren nåede også at tale med fire elever fra hhv. 3. og 4. klasse, Maja Langfeldt Leksø (3.a), Tristan Andres Fendahl Andersen (3.a), Alfred Dhyrbye Grieger (4.b) og Alva Büchert Moe (4.b). Børnene glædede sig over at være tilbage i skole. De havde savnet deres kammerater.

 Hent fotos fra statsministerens besøg

Kommunikationsafdelingen i Lejre Kommunen har taget fotos fra begivenheden, som er tilgængelige for pressen.

Hent billeder af statsministerens besøg på Allerslev Skole her

 Allerslev Skole har indhentet tilladelse til at bruge billederne fra de tilstedeværende lærere og de fire børn, statsministeren talte med under besøget.

 Sådan foregår genåbningen

Mandag d. 8. februar åbnede skolerne igen for 0.-4. klasse, og det sker naturligvis på en tryg og sikker måde i forhold til Covid-19.

 Undervisningsministeriet har udsendt retningslinjer for genåbningen. Her fremgår det, at den generelle afstandsanbefaling på 2 meter fortsat kan fraviges inden for stamklassen. Retningslinjerne indeholder derudover forskellige smitteforebyggende foranstaltninger, bl.a. at kontakt på tværs af stamklasser bør minimeres, og at der bør være øget fokus på hygiejne og ikke at møde op med symptomer. Derudover bør pauser og frikvarterer så vidt muligt ske klassevist og forskudt. 

Det fremgår derudover, at aflevering og hentning af børn i skole, SFO m.v. bør ske udenfor i det omfang, det er muligt, og at forældre og andre besøgende skal bære mundbind eller visir, hvis de kommer indenfor på skolen eller institutionen.  

Læs mere om genåbningen her.