Corona har ikke haft held til at bremse jobvæksten i Lejre Kommune

Der var flere lønmodtagerjob i Lejre Kommune i 2020 end året før. Jobvæksten er markant større end i Region Sjælland, og resten af landet for den sags skyld. Fremgangen er især sket inden for brancherne erhvervsservice, bygge- og anlæg, industri og landbrug.

Skrevet den. 2. juni 2021

Coronakrise eller ej – jobmarkedet i Lejre Kommune har klaret sig godt gennem 2020.

På årsbasis var der gennemsnitligt 7353 lønmodtagerjob i kommunen. Det er 1,7 % flere end i 2019, hvor der var 7231 besatte job inden for kommunegrænserne. Den positive tendens har vist sig i alle årets fire kvartaler, og ikke engang nedlukningen i marts 2020 fik antallet af job til at dykke, viser en rapport fra Erhvervshus Sjælland.

I Region Sjælland steg antallet af lønmodtagerjob med 0,2 % fra 2019-20, mens det faldt med 0,7 % på landsplan.

-   Den flotte jobvækst er først og fremmest de lokale virksomheders fortjeneste. De har klaret sig imponerende flot gennem krisen. Fra Lejre Kommunes side gør vi, hvad vi kan for at give virksomhederne de bedst mulige rammevilkår med fx hurtig og gratis behandling af erhvervsbyggesager. Dertil kommer, at vi har et godt samarbejde mellem jobcenter og erhvervsliv i forhold til rekruttering her i Lejre Kommune. Men den største ros skal gå til de lokale virksomheder, siger formand Grethe Nørtoft Saabye, Udvalget for Erhverv og Turisme i Lejre Kommune.

Godt gang i servicevirksomheder

Fremgangen i antallet af job i Lejre Kommune er især sket indenfor branchen erhvervsservice, der skabte 76 nye job i 2020. Men også bygge- og anlæg, industri og landbrug har haft fremgang.

På den anden side er det ikke overraskende, at branchen kultur og fritid – også i Lejre Kommune – er blevet ramt af coronarestriktionerne. Her er der 44 færre job i 2020.

-   Ingen tvivl om, at det har været hårdt at drive virksomhed indenfor kultur- og fritidsområdet i en tid, hvor alle i store perioder er blevet bedt om at holde sig hjemme. Jeg håber, at den hastige tilbagerulning af restriktioner sammen med det nyopståede sommervejr kan hjælpe branchen med at komme på fode igen. Når det er sagt, så er det glædeligt at se, at alle andre brancher har klaret sig flot igennem det seneste år og har skabt jobs af både praktisk og akademisk karakter, siger borgmester Carsten Rasmussen.

En af de virksomheder, der er vokset i løbet af 2020, er gazellevirksomheden Bigårdens El og Alarm Teknik, som har hjemme i Kirke Hyllinge. Her var der i januar 2020 (før corona) 16 ansatte. Nu er de 25.

-   Vi har kunnet se et stigende antal af alarminstallationer, fordi der har været handlet mange huse. Det gælder både helårshuse og sommerhuse. Og så har vi overtaget et nyt område, hvor der er mange erhvervsbygninger, der har haft brug for nye alarmsystemer. Så selv om vi også to gange har været fysisk ramt af corona, så har langt de fleste af mine medarbejdere kunnet køre ud til kunder som normalt – dog selvfølgelig med ekstra fokus på at spritte af, bruge værnemidler, holde afstand og blive hjemme ved de mindste tegn på sygdom, siger Kenn Erling Rasmussen, indehaver af Bigårdens El og Alarm Teknik.

Fakta:

Antallet af job i Lejre Kommune, opgjort pr. kvartal af Erhvervshus Sjælland:

Læs mere om udviklingen i antallet af job i Lejre Kommune i rapporten fra Erhvervshus Sjælland.

Kontakt:


Centerchef Nicolaj Drøschler, Center for Job & Social, Lejre Kommune. Tlf.: 21 81 82 57. E-mail: nidro@lejre.dk

Erhvervschef Nynne Friis, Lejre Kommune. Tlf. 40 33 74 76. E-mail: nyfr@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Formand Grethe Nørtoft Saabye, Udvalget for Erhverv og Turisme i Lejre Kommune. Tlf. 40 89 44 76. E-mail: gsaa@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk