Lejre Kommune har brug for borgernes input til ny idrætspolitik

Idræt og bevægelse er en af grundpillerne i at sikre sundhed og det gode liv. Det mener Kommunalbestyrelsen, som nu beder borgerne om hjælp til at formulere en ny idrætspolitik, der kan favne bredt og danne grundlag for, at flere får pulsen op.

Skrevet den. 7. maj 2021

Nye idrætsanlæg for millioner af kroner. Ekstra kommunale penge til idrætsforeningerne til at tiltrække nye medlemmer. Og nu en ny, kommende idrætspolitik. 

Kommunalbestyrelsen mener det alvorligt, når den siger, at idrætten spiller en stor rolle for det gode liv i Lejre Kommune. 

-   Idrættens fællesskaber er omdrejningspunktet i kommunens 49 landsbyer. Især afsavnet under den seneste coronanedlukning har understreget, hvor meget det fællesskab betyder for os – både børn og voksne. Det fællesskab vil vi i Kommunalbestyrelsen rigtig gerne bakke op om at styrke, siger formand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur og Fritid i Lejre Kommune. 

Den kommende idrætspolitik skal fungere som en fælles fortælling om idrættens rolle og derved skabe de bedste vilkår for at dyrke breddeidræt og motion i kommunen. 

Derfor beder politikerne nu borgerne om deres ideer og input til politikken. Konkret ved at afholde et stormøde den 27. maj, hvor alle kan komme med forslag og deltag i debatten.  

Du kan også komme med dit bidrag på lejre.dk/idrætspolitik, så kommer dine overvejelser også med i arbejdet med at forme Lejre Kommunes idrætspolitik. 

Fakta: 

Stormødet afholdes virtuelt den 27. maj. Læs mere om, hvordan du deltager her.  

Kontakt: 

Kim Jessing Pedersen, Lejre Kommune, Center for Kultur og Fritid. Tlf. 20 12 70 84. E-mail: kijpe@lejre.dk  

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk    

Udvalgsformand for Kultur og Fritid, Claus Jørgensen, Lejre Kommune: Tlf. 22 22 74 55. E-mail: cljo@lejre.dk