Nu får også Kyndeløse lynhurtigt internet

Lokale ildsjæle har lagt et stort arbejde i at lave en aftale med Fibia, som forbinder 1250 husstande i Kyndeløseområdet med fibernet næste forår.

Skrevet den. 16. maj 2021

Borgere og virksomheder i endnu et par af Lejre Kommunes landsbyer kan nu se frem til muligheden for at holde virtuelle møder uden afbrydelser, streame serier i høj kvalitet og spille onlinespil uden forsinkelser.

Det sker, når Fibia lægger fibernet ned til 1250 husstande i områderne Kyndeløse, Nr. Hyllinge, Kyndeløse Sydmark og Kyndeløse Nordmark. Det er første gang i en årrække, at Fibia laver nye fibernetforbindelser i Lejre Kommune.

-   Det har tidligere været lidt svært at tiltrække de store fibernetudbydere til landsbyerne i Lejre Kommune. I de senere år er det på grund af hårdt arbejde fra lokale ildsjæle lykkedes at etablere samarbejde med tre af de største, nemlig Onefiber, TDC NET og nu Fibia – oven i den lokale udbyder fra Ostednettet. Den øgede konkurrence om at levere fibernet til os vil gavne borgere og virksomheder i hele kommunen. Så en meget stor tak til jer, der har gjort det muligt, siger borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune.

Aftalen om de nye fibernetforbindelser er kommet i stand som følge af en aftale mellem Fibia og en gruppe lokale borgere i Kyndeløse om omegn, som har fået hjælp af kommunen til at komme i gang med processen.

Fibernettet er simpelthen en nødvendighed, mener en af ildsjælene, Christian Duus-Lund, der har oplevet flere potentielle boligkøbere, som har fravalgt det ellers naturskønne område, specifikt på grund af for dårlig internetforbindelse.

Så nu glæder de sig til at blive koblet op på det nye fibernet i Kyndeløse, forklarer han:

-   Det er en fantastisk følelse at vide, at vi nu her i området omkring Kyndeløse kan se frem til en moderne, hurtig og stabil internetforbindelse. Det er virkelig vigtigt for at kunne leve et moderne liv på landet uden for byerne. Vi og vores børn har jo samme underholdningsbehov som alle andre, og mange driver selvstændigt erhverv fra hjemadressen eller har et stigende behov for at arbejde hjemmefra, siger Christian Duus-Lund.

Andre ildsjæle, der går med samme drømme om at få adgang til hurtigt internet, kan få hjælp til at komme i gang ved at kontakte projektleder for Digital Infrastruktur i Lejre Kommune, Michael Casse (se kontaktinfo).

Fakta:

Læs mere om projektet på Fibias hjemmeside.

I december 2020 havde 93% af boliger og virksomheder i Lejre Kommune mulighed for adgang til internet med 100Mbit download/30Mbit upload, hvor der året før var 84%.

Og tilbage i 2015 var det kun 39%. (Tal fra Tjekditnet.dk, hjemmeside under Energistyrelsen).

Kommunen nærmer sig dermed sin målsætning om, at alle boliger og virksomheder skal have adgang til 100Mbit/30Mbit pr. 31/12-2020.

Kontakt:

Projektleder for Digital Infrastruktur i Lejre Kommune, Michael Casse. Tlf. 40 32 25 99, E-mail: mica@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig i Lejre Kommune, Jesper Benzon Jørgsholm. Pressetelefon. 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk

Kort:

Se her, hvor man kan komme på den kommende fibernetforbindelse: