Søg nu: Puljer til genstart af kultur- og idrætslivet

Kulturministeriet har nu åben for ansøgninger til fem puljer til genstart af kultur- og idrætslivet på i alt 37,5 mio. kr. Der kan ansøges til aktiviteter der bidrager til genåbningen af kultur- og idrætslivet efter COVID-19-nedlukningen.

Skrevet den. 20. maj 2021

Ansøgninger til puljerne behandles i den rækkefølge, de modtages, og der lukkes for ansøgninger, når alle midlerne er uddelt.

De fem puljer, der kan søges, er:

Pulje 1: Sikkerhedsmæssige tiltag, der skal understøtte en tryg genåbning

Puljens formål er at yde tilskud til sikkerhedsmæssige tiltag, der sikrer en sikker genåbning af kultur- og idrætsforeninger, kulturinstitutioner mv. Puljen kan søges af aktører inden for kultur- og idrætslivet.

Læs mere om puljen

Pulje 2: Kultur for alle - digitale tilbud til borgerne

Puljens formål er at gøre kulturtilbud tilgængelige gennem digitale tiltag. Puljen kan søges af aktører inden for kultur- og idrætslivet.

Læs mere om puljen

Pulje 3: Aktiviteter for vækstlaget

Puljens formål er at støtte aktiviteter i vækstlaget med henblik på fortsat udvikling, aktivitet og eksponering af vækstlaget inden for kultur- og idrætslivet. Puljen kan søges af aktører i vækstlaget inden for kultur- og idrætsområdet, dvs. nye kunstnere og atleter/idrætstalenter, samt den kan søges af kultur- og idrætsforeninger og kulturinstitutioner.

Læs mere om puljen

Pulje 4: Nye formater for aktiviteter i det offentlige rum

Puljens formål er at understøtte, at publikum får oplevelser med nye kultur- og idrætsaktiviteter og at yde tilskud til afprøvning af nye formater. Det kan f.eks. være omlægning af allerede planlagte arrangementer fra indendørs til udendørs eller fra stort til mindre deltagerantal. Puljen kan søges af aktører inden for kultur- og idrætslivet.

Læs mere om puljen

Pulje 5: 100 dage med kultur og idræt

Puljens formål er at støtte aktiviteter, der indgår i en landsdækkende festival for kultur og idræt, som vil være med til at markere genåbningen af kultur- og idrætslivet i hele landet. Puljen kan søges af kommuner til aktiviteter i kommunen i samarbejde med lokale aktører og foreninger.

Læs mere om puljen