Lejre Kommune er klar til at teste alle skoleelever

Alle kommunens skoler har nu faciliteter og mandskab klar til at coronateste de ældste elever, når de får lov at vende tilbage til fysisk tilstedeværelse på skolen. Men vi kan stadig bruge mere personale til både at udføre selve podningerne og til at håndtere de administrative opgaver, der knytter sig dertil.

Fotograf: Jesper Benzon Jørgsholm

Skrevet den. 19. marts 2021

Borgmester Carsten Rasmussen lagde mandag morgen, den 15/3, næse til en af de første kviktests, der blev udført i det nye kviktestcenter på Hvalsø Skole.

På testcenteret er det lige nu skolens personale, der kan blive testet, men kapaciteten er på plads til også at håndtere alle elever over 12 år, når de – forhåbentlig snart – får lov at vende tilbage til deres klasseværelser. Samme billede gør sig gældende på alle andre skoler i kommunen; de er klar til at slå dørene op på den coronasikre måde.

-   Skoleeleverne har virkelig lidt under savnet af deres normale hverdag med kammeraterne i klassen. Så det glæder mig, at skolerne har sørget for, at de kan være klar til at byde dem tilbage igen i det øjeblik, regeringen tillader det, siger Carsten Rasmussen.

Lejre Kommune opfordrer interesserede til at melde sig

Podningen på skolerne sker med de nye næsetests, som kun skal et par centimeter op i næsen. De kræver ikke en sundhedsfaglig uddannelse at benytte, men poderne vil selvfølgelig blive uddannet inden start.

Ud over personale til at udføre selve podningen, bruges også personer til administrative opgaver. Det er opgaver som at holde styr på, hvem der bliver testet, om der er nok værnemidler, podepinde osv., og også at indrapportere prøveresultaterne og reagere efter myndighedernes retningslinjer, hvis der skulle være en, der testes positiv.

Ægteparret Bruno og Asta Rasmussen, der begge er pensionerede, har meldt sig til at bidrage til de administrative opgaver og har netop deltaget i det obligatoriske introduktionskursus.

-   Det er så dejligt at føle, at vi stadig kan bruges, selv om vi er gået på pension. Vi tænker, at det er helt naturligt at hjælpe til med at få alt til at køre, så de unge mennesker kan komme tilbage i skole igen, siger Asta Rasmussen.

Lejre Kommune har umiddelbart personale nok til at dække behovet, når de ældste klasser får lov til at vende tilbage til fysisk tilstedeværelse på skolerne. Men Lejre Kommune opfordrer alligevel interesserede til at melde sig, så kapaciteten kan forøges efter behov, fx i tilfælde af sygdom eller andet fravær blandt de podere, der allerede er i gang.

FAKTA: Pensionister kan på baggrund af en Folketingsbeslutning arbejde med testningen af skoleelever uden at blive skåret i pension.

Interesserede kan kontakte Teamleder Christina Egholm, Center for børn og læring. Telefon 29 26 69 75. Mail: chpeg@lejre.dk

Pressekontakt: Presse- og kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon: 40 30 77 22. Mail: jebjo@lejre.dk

Borgmester Carsten Rasmussen. Telefon 20 26 13 00