Giv en aften til demokratiet ved kommunalvalget

Har du lyst til at give en hånd med til det kommende kommunalvalg tirsdag den 16. november 2021? Så har du netop nu mulighed for at melde dig som valgtilforordnet

Skrevet den. 7. oktober 2021

En valgaften er en ganske særlig begivenhed, hvor man som valgtilforordnet kan komme helt ind bag kulisserne ved et valg og opleve demokratiet på nærmeste hold – lige fra de første valgresultater kommer ind, til optællingen er afsluttet. Samtidig er valgaftenen fyldt med god stemning på de enkelte valgsteder. Hvis du har lyst til at være med, så tilmeld dig allerede nu.

Du kan både tilmelde dig alene eller sammen med andre. I skal blot skrive jeres ønske om at være sammen, når I tilmelder jer.

Hvad skal en tilforordnet?
Som valgtilforordnet skal du møde ind tirsdag den 16. november 2021 kl. 19.45 og være med til at tælle stemmer op. Du skal blive på valgstedet, indtil alle stemmer er talt op. Bemærk, at det godt kan blive sent.

Du får tilsendt information forud for valget, og du vil også blive instrueret i opgaverne, når du møder frem på valgaftenen.

Alt det praktiske
Når du er valgtilforordnet, modtager du diæt. Ved dette valg ligger diæten på 420 kr.

For at kunne blive valgtilforordnet på et valgsted i Lejre Kommune skal du bo i kommunen og have ret til at stemme til valget.

Du kan ansøge om at blive tilforordnet ved at sende en mail til Sekretariat & Jura på CSI@lejre.dk. I mailen skal du skrive dit navn, adresse og eventuelt hvilket valgsted, du gerne vil være på. Vi kan dog ikke garantere, at alle ønsker bliver opfyldt.

Kommer jeg helt sikkert ud på et valgsted, hvis jeg ansøger?
Det er ikke sikkert, at du bliver valgtilforordnet, selvom du har tilmeldt dig. Der skal nemlig bruges et fastsat antal personer.
Du skal ikke ansøge, hvis du ved, at du bliver tilmeldt som tilforordnet af et politisk parti.
Vi ser frem til at modtage din ansøgning, som vi skal have senest mandag den 1. november 2021.

Hvor kan jeg få mere information?
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Sekretariat & Jura på CSI@lejre.dk eller tlf. 4646 4422.