Lejre Kommune henter ny beredskabschef med 35 års erfaring

Den 1. december starter Frank Praefke som ny beredskabschef i Lejre Brandvæsen. Frank kommer fra en stilling som Operativ leder i Beredskab Fyn.

Skrevet den. 29. oktober 2021

Borgere og virksomheder kan se frem til at få en særdeles erfaren mand bag rattet, når Frank Praefke tiltræder som beredskabschef i Lejre Brandvæsen.

-   Lejre Brandvæsen har gjort det godt i det lille år, det har stået på egne ben. Med den nye chef får det en leder, der med 35 års erfaring fra alle dele af redningsbranchen vil udvikle vores lokalt forankrede brandvæsen, som er tæt på borgerne og virksomhederne. Det glæder jeg mig til, og jeg ser frem til at byde Frank Praefke velkommen i Lejre Kommune, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Frank Praefke (62) er uddannet brandmand, røgdykkerinstruktør og indsatsleder. Han har senest haft det operationelle ansvar for Danmarks 3. største beredskab med to døgnbemandede brandstationer i Odense samt to deltidskorps i henholdsvis Odense og Marstal på Ærø.

-   Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne være med til at præge fremtiden og visionerne for Lejre Brandvæsen. Jeg vil sikre, at borgerne i Lejre Kommune fortsat har et godt, sikkert og troværdigt beredskab. Jeg hæfter mig ved, at brandmændene allerede har en hurtig responstid, så jeg ved, at det er dygtige folk, jeg skal arbejde sammen med, siger Frank Praefke.

Privat bor Frank Praefke i Roskilde med sin hustru Marianne. De har to voksne sønner og to børnebørn.