95 cykelparkeringspladser og bedre faciliteter gør det lettere at være cyklist på stationen i Lejre

Det er en langt mere cykelvenlig station, der møder cykelpendlerne i Lejre og omegn, hvor kommunen nu er færdig med at sætte 95 nye cykelstativer ved stationen.

Skrevet den. 9. september 2021

Det er ikke kun antallet af pladser til cykler, der er øget: automatisk cykelpumpe, bedre plads til ladcykler og mere sikre pladser til elcykler er også en del af den cykelvenlige pakke.

Det er en stolt borgmester der, på vegne af kommunalbestyrelsen, kan indvie de nye faciliteter:

-  I klimaplanen har Kommunalbestyrelsen besluttet at fremme cyklisme ved blandt andet at etablere cykelvenlige stationer. For jo flere, vi kan få til at transportere sig mere klimavenligt, desto tættere kommer vi på at leve op til Lejre Kommunes målsætning om være CO2-neutral i 2050. Det handler blandt andet om at gøre det attraktivt at være cyklist, og en mere cykelvenlig station er et skridt i den rigtige retning, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

Indvielse under Klimaugen

Borgmesteren indvier de nye cykelfaciliteter ved Lejre Station i klimaugen. Det sker fredag 17. september 2021 kl. 10.00.

Fakta

  • Der er opsat 95 nye cykelstativer. I alt er der nu 354 pladser.
  • Der kan tappes frisk luft til cykelslangerne takket være en ny automatisk cykelpumpe, der er sat op ved indgangen til spor 2.
  • Den lange gamle overdækkede cykelparkering ved spor 2 har også – bogstaveligt talt – fået et løft. Taget er skiftet og taghøjden øget med 35 cm.
  • Der er lavet nye særskilte båse til ladcykler, mens dem med elcykel har mulighed for at bruge et afsnit, hvor cyklen kan låses ekstra godt fast.
  • Ombygning og ny cykelparkering på Lejre og Hvalsø stationer er kommet i stand med økonomisk bidrag fra Staten (Trafikstyrelsen), DSB og Lejre Kommune. Lejre Kommunes andel udgør halvdelen af budgettet, som samlet er tæt ved 1 mio.

Kontakt

Afdelingsleder for Trafik, Henrik Hjortbøl, Lejre Kommune, Telefon 40 43 00 74. E-mail: hehj@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk