Glæd dig til FUTURELAND – en festival, der sætter handling bag ordene

Lejre Kommunes Klimauge slutter af med et brag, når FUTURELAND-festivalen – med solen som eneste energikilde – byder på musik, film, debat, natur og lækker mad lørdag den 18. september midt i en lækker grøntsagsmark tæt ved Lejre station.

Skrevet den. 13. september 2021

FUTURELAND er for dig, der vil have en lille dosis af det fællesskab, som du missede ved sommerens aflyste festivaler.

Lørdag den 18. september kan du troppe op på marken ved Vibevadgaard 300 meter fra Lejre station og høre musik, både af den funky og den klassiske slags, oplæsning af unge forfatteres klimatekster og debat om et grønt campus i Lejre. Hvis altså ikke skyerne trækker gardinet for – i dagtimerne bliver al strøm på festivalpladsen nemlig leveret af solceller.

På FUTURELAND kan du stille sulten med smagsprøver direkte fra marken af både fremtidens studiemad – der er god for økonomi og klima – og lækre, hyperlokale pizzaer bagt i stenovn med nyplukkede grøntsager af Godis Grønt. Og du kan slutte aftenen af med at se klimafilmen 70/30, introduceret af instruktøren Phie Ambo selv, under åben himmel.

-   Nu har vi i en uge sat fokus på klimaet her i Lejre Kommune. Så det er kun rimeligt, at vi slutter af med de vigtigste stemmer i debatten: de unges. Jeg ser frem til at blive inspireret og blive klogere på, hvordan de yngre generationer ser den grønne udvikling. Til at starte med har de i hvert fald vist, hvordan man sætter ord bag handling. En hel festival drevet udelukkende af solenergi er et stærkt signal til os i de ældre generationer. Så lever jeg fint med risikoen for, at strømmen ryger, når jeg byder velkommen, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Program

Læs programmet på FUTURELANDS Facebook-side.

Kontakt

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk