Kendt rocksanger satte strøm til Lejre Kommunes erhvervsliv

Jesper Binzer, forsanger og guitarist i D-A-D, og Thomas Geuken, fremtidsforsker og erhvervspsykolog, gav ved Lejre Kommunes erhvervskonference i aftes inspiration fra rockens verden til, hvordan man leder og driver en virksomhed.

Skrevet den. 28. september 2021

Hvad har et rockband tilfælles med moderne virksomhedsledelse?

Faktisk mere, end man måske går rundt og tror. Det var i hvert fald budskabet, da Jesper Binzer og Thomas Geuken i aftes tog konferencens 250 deltagere med ”backstage” i rockens verden. I rockbandet, så vel som i moderne virksomheder, er nerven og passionen stadigt vigtigere drivkilder, særligt for de yngre generationer på arbejdsmarkedet. Et kreativt rum for udvikling, en form for bevidst kaos med Jesper Binzers ord, er nødvendigt for som virksomhed og rockmusiker at holde innovationen i live. Det rum skabes, når ansvaret deles frem for tages.

Budskabet gik rent ind hos aftenens deltagere – heriblandt borgmester Carsten Rasmussen. Han mener dog, at virksomhederne allerede har demonstreret mange af de kreative arbejdsmetoder i coronatiden:

-   Pandemien har faktisk gjort os alle sammen til hverdagens rockstjerner. Blandt de nye toner er hjemmearbejdspladser, online-møder og digitalisering af services og processer – som tilsat et grønt beat er blevet til en ny hverdag. Lige som i et rockband har vi alle måttet finde kreative løsninger, være agile og hurtige til at omstille os, og ikke mindst række ud og spille sammen på nye måder for at komme igennem corona, siger Carsten Rasmussen.

Borgmesteren var sammen med formanden for Udvalget for Erhverv & Turisme, Grethe Saabye, vært for konferencen. Udvalgsformanden er enig med borgmesteren i, at Lejre Kommunes erhvervsliv har rocket sig flot igennem coronakrisen.

-   Krisen og nedlukningen var generelt hård for erhvervslivet. Men her i Lejre Kommune lykkedes det for erhvervslivet at skabe flere arbejdspladser i det første corona år, mens antallet faldt i resten af regionen. Det er virkelig flot gået og dybt inspirerende. Med kommunens nye erhvervspolitik i hånden har vi nu mulighed for at hjælpe erhvervslivet med at komme endnu længere ud over scenekanten og forstærke de positive toner, der allerede lyder fra virksomhederne, siger Grethe Saabye.

Ud over oplægget fra Jesper Binzer og Thomas Geuken deltog konferencedeltagerne i tre inspirationssaloner, hvor tre lokale virksomheder gav deres bud på, hvordan de har brugt bæredygtighed, innovation/digitalisering og kultur som brændstof for vækst. Her var en lang række aktører også repræsenteret og stod klar til at inspirere og hjælpe de deltagende virksomheder til at blive morgendagens rockstjerner.

Kontakt

Erhvervschef Nynne Friis, Lejre Kommune. Tlf. 40 33 74 76. E-mail: nyfr@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Formand Grethe Nørtoft Saabye, Udvalget for Erhverv og Turisme i Lejre Kommune. Tlf. 40 89 44 76. E-mail: gsaa@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk