Kom med til arkitekturens dag

Arkitekturens dag i Lejre Kommune vil med afsæt i det overordnede tema: ’Nye forbindelser til natur’ debattere og stille spørgsmål ved måden vi planlægger byer, landsbyer, landskaber og naturen omkring os.

Skrevet den. 22. september 2021

Hvordan kan arkitektur og planlægning imødekomme den længsel efter natur, som mange giver udtryk for i disse år? Og er Garden City en model, som er værd at bringe frem i lyset som inspiration for politikere, arkitekter, planlæggere og entreprenører?

Med udstillinger, debatter og involverende aktiviteter inviteres alle med interesse i (lands)byplanlægning til at debattere og gentænke måden vi planlægger byer, landsbyer, landskaber og naturen omkring os.

Søndag den 3. oktober vil der være debatter og involverende aktiviteter. Mandag den 4. oktober vil der være udstillinger.

Tid og sted:

Søndag 3. oktober kl. 13.00-17.00, Hyllegaard Høje, Åsen 5, Hvalsø.

TILMELDING er ikke nødvendigt. 

Program:

Kl. 13.00: Velkommen til Arkitekturens dag i Lejre Kommune v. borgmester Carsten Rasmussen.

Kl. 13.15: Hyllegård høje, en moderne version af Garden City?

  • Hyllegaard Udvikling om tilblivelsen af Hyllegaard Høje
  • Ulrik Mathiasson arkitekt EFFEKT
  • Søren Nielsen arkitekt og partner i Vandkunsten (konfirmeret) og arkitekt Emma Rishøj Holm om NaTURhusene

Kl. 14.00: Hvordan kan arkitektur og planlægning imødekomme den længsel efter natur, som mange giver udtryk for i disse år? Og er Garden City en model, som er værd at støve af og bringe frem i lyset som inspiration for politikere, arkitekter, planlæggere og entreprenører?

Oplægsholdere:

  • Jesper Pagh (Stadsarkitekt, Rødovre Kommune. Fhv. Adjunkt, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC, fhv. direktør i Arkitektforeningen).
  • Lars Lundbye, kreativ direktør, Almenr.
  • Bjørn Henrichsen, Projektudvikler Landsbyer og småbyer (By-land-mad).
  • Hyllegård høje

Moderator: Birgitte Nysom

Kl. 15.00: Garden city, Hyllegård høje, Transformation Studio og landbruget på Hyllegaarden

Udover Hyllegård høje rummer Lejre Kommune andre eksempler på et nutidigt udtryk af en Garden city. Lejre, Herslev, Vintre Møller, Kyndeløse – disse vil også blive præsenteret i en udstilling på dagen.

Arkitekturens dag i Lejre Kommune er en del af et større nationalt arrangement. Du kan læse om de øvrige arrangementer her.