Lysregulering på Hovedgaden i Hvalsø fjernes i dag

En ny løsning gør, at Lejre Kommune sammen med entreprenøren kan fjerne den midlertidige lysregulering på Hovedgaden i Hvalsø med det samme.

Skrevet den. 5. april 2022

Vi skrev i går, at det midlertidige lyskryds på Hovedgaden i Hvalsø skulle blive stående til den 19. april 2022. Denne oplysning har ført til flere frustrerede henvendelser fra trafikanter til Lejre Kommune og entreprenøren over de gener, trafikanterne oplever i forbindelse med det midlertidige signalanlæg.

Grunden til, at vi så ind i en længere periode med lysregulering var, at den beton, der er sat nye brosten i, har brug for at hærde, før den belastes med trafik.

Vi er klar over, at lysreguleringen giver gener for trafikanterne, særligt i myldretiderne, men også når der har været nedbrud af forskellige årsager. Og generne har ind imellem været større, end vi havde forventet. Vi har derfor ledt efter en anden løsning, som kan sikre betonen og brostenene i en periode.

Løsningen er fundet og består i, at der i udlægges jernplader over de brosten, som er blevet lagt i svinget ved Søvej og Hovedgade. Jernpladerne skulle gerne gøre, at betonen, der er under og imellem brostenene, kan få lov til at hærde ordentligt af, uden at den sprækker – også selvom trafikken kører henover.

Derfor ophører den midlertidige lysregulering i krydset i dag.