Connie Hedegaard er hovedtaler på årets Erhvervskonference

Når Lejre Kommunes traditionsrige erhvervskonference finder sted den 14. september, bliver det med klima som hovedtema. Og hovedtaleren er den tidligere miljøminister og EU-kommissær Connie Hedegaard.

Skrevet den. 25. august 2022

Hvordan kan virksomhederne i Lejre Kommune bedst håndtere udfordringerne med klimaforandringer og samtidig skabe vækst? Det er et af hovedspørgsmålene på Lejre Kommunes erhvervskonference, som i år afholdes den 14. september på Sonnerupgaard Gods.

Dermed bliver konferencen en del af Klimaugerne i Lejre Kommune. De ligger fra 3.-17. september.

Klimaet og den grønne omstilling er en fælles opgave for os alle – virksomheder, borgere og offentlige myndigheder. Og den opgave skal løses nu. Derfor var det nærliggende, at dette års erhvervskonference bliver en del af Klimaugerne, som netop har til formål at mødes, inspireres og samarbejde om klimaet”, siger Lejre Kommunes borgmester Tina Mandrup.

Der er gratis adgang til konferencen for alle erhvervsdrivende og iværksættere fra Lejre Kommune. Årets hovedtaler på erhvervskonferencen er tidligere miljøminister og EU-kommissær Connie Hedegaard, som gennem hele sin karriere har beskæftiget sig med de hastigt voksende klimaudfordringer. På konferencen giver hun sit bud på, hvordan vi alle kan gøre en reel forskel for klimaet og samtidig styrke vores virksomheder og samfund.

Og hvordan kommer man så i gang? Eller videre? Det kan deltagerne dykke ned i på tre forskellige workshops.

Da vi evaluerede sidste års erhvervskonference, var feedbacken fra deltagerne, at de gerne ville have ”fingrene i jorden”. De vil have handling. Det har vi lyttet til, og derfor har vi på årets erhvervskonference allieret os med nogle virkeligt dygtige folk, som kommer og deler deres viden og værktøjer med vores lokale virksomheder”, fortæller Grethe Saabye, formand for Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling.

De tre workhops går til emnet fra forskellige vinkler:

Gør din virksomhed modstandsdygtig til den næste krise
Fra Teknologisk Institut kommer to eksperter, som til daglig hjælper små og mellemstore danske virksomheder med at ruste sig til fremtidige kriser ved at øge virksomhedernes agilitet og robusthed – deres modstandsdygtighed. Krisestyring og omstilling af forretningen er nemlig blevet nye centrale discipliner som virksomhedsleder, discipliner som også rummer et stort potentiale for at bidrage til den grønne omstilling.

Styrk dit lederskab – med den grønne omstilling
Til at hjælpe de lokale ejerledere og iværksættere med at styrke deres grønne lederskab kommer to af Erhvervshus Sjællands dygtigste forretningsudviklere. Som leder har man mulighed for at gøre en reel forskel i den grønne omstilling. Til gavn for klimaet. Men også for sin virksomheds indtjeningsmuligheder. Grønne løsninger er nemlig i høj kurs, nu og i fremtiden. Og fremtidens arbejdskraft forventer både holdning og handling fra deres arbejdsplads – ikke mindst når det handler om klimaet.

Fortæl hvad I gør - på den rigtige måde
Men hvad hjælper holdning og handling, hvis ingen ved det? Grøn kommunikation og markedsføring er på én gang både en balancegang og en jungle. Overdriver man med de grønne tillægsord, så risikerer man at blive anklaget for ”green washing”. Men undlader eller glemmer man at fortælle om de grønne tiltag, man tager, så risikerer man at sakke bagud i kampen om kunderne. Til at hjælpe deltagerne med at navigere i den grønne markedsføringsjungle kommer JJ Kommunikation.

Paneldebat, erhvervspris mv.

Programmet byder desuden på en paneldebat med lokale virksomheder, overrækkelse af Lejre Kommunes Erhvervspris, god tid til at netværke og ikke mindst spisning i Sonnerupgaard Gods’ stemningsfyldte lade.

Erhvervskonferencen er for erhvervsdrivende og iværksættere fra Lejre Kommune, som kan tilmelde sig konferencen senest mandag den 6. september på dette link: https://lejre-kommune.nemtilmeld.dk/10/