Borgmesteren hejser det grønne bæredygtighedsflag over Møllebjerghave

Sammen med Skjoldungerne i Lejre er Møllebjerghave i Hvalsø blandt de første i Danmark til at få tildelt det grønne bæredygtighedsflag af Friluftsrådet.

Skrevet den. 1. februar 2022

Den vilde natur er en del af hverdagen på Børnehuset Møllebjerghave.

Det har institutionen netop fået Friluftsrådets grønne stempel på – i form af det nye bæredygtighedsflag, som borgmester Tina Mandrup i dag hejste op i børnehusets flagstang.

-   Møllebjerghave kan godt være stolte af det grønne flag, som beviser, at børnene her får bæredygtighedsdagsordenen ind på rygraden fra starten. Og det er helt nødvendigt, at vi får alle med, hvis vi i Lejre Kommune skal nå målet med at være CO2-neutrale i 2050. Og her spiller vores daginstitutioner og skoler en meget vigtig rolle i arbejdet med børnene, siger borgmester Tina Mandrup.

Konkret modtager Møllebjerghave flaget, fordi institutionen har gennemført og forankret vild natur og en række bæredygtige initiativer i børnenes hverdag.

Og det er en anerkendelse, de går højt op i på Møllebjerghave, siger daginstitutionsleder Kirsten Varming Hansen:

-   Vi synes, det er vigtigt, at man så tidligt som muligt giver børnene de gode værdier. De lærer kun at forstå bæredygtighed, hvis de får det ind på rygraden hver dag. Vi sår kimen til, at børnene vokser op med interesse for bæredygtighed og naturens skattekammer af oplevelser, siger hun.

Fakta og baggrund om det grønne bæredygtighedsflag

Grønne Spirer er et program i Friluftsrådet, som arbejder for at bringe mere natur ind i de små børns hverdag og ikke mindst lære selv de mindste børn om natur, udeliv og bæredygtighed. Gennem 16 år har Friluftsrådet tildelt Spirer-flaget til dagtilbud med en grøn og naturnær hverdagspraksis. Med det nye bæredygtighedsflag stilles der skarpt på børnenes forståelse for miljø, biodiversitet og klima og glæden ved at passe på naturen. Børnene får, igennem arbejdet med at gøre naturen på legepladsen mere vild, en forståelse for, hvordan dyr, planter og mennesker har brug for hinanden, og at alle kan gøre en forskel for vores natur.

Læs meget mere om Grønne Spirer og Bæredygtighedsflaget på programmets hjemmeside.

• 300 dagtilbud i hele landet har Grønne Spirer-flaget vajende i flagstangen, og 24 dagtilbud har i 2021 gjort sig fortjent til det særlige bæredygtighedsflag. Ud af de 24 ligger de to i Lejre Kommune, da også Børnehuset Skjoldungerne har fået det grønne bæredygtighedsflag.
• For at modtage bæredygtighedsflaget skal institutionen arbejde med og forankre bæredygtige initiativer og vild natur i børnenes hverdag.

Møllebjerghave har gennemført og forankret følgende initiativer:
• Lavet et kvashegn til glæde for smådyr og mennesker
• Genbrugt regnvand på deres genbrugs-vandbane
• Aftalt med Vej og Park om at lade græsset vokse
• Forstærket og forankret bæredygtig dannelse i dagligdagen

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Daginstitutionsleder Kirsten Varming Hansen, Møllebjerghave. Telefon 30 59 76 34. E-mail: kiax@lejre.dk