Lejre Kommune får ny borgerrådgiver

Morten Viemose Tengberg er ny borgerrådgiver i Lejre Kommune og har første arbejdsdag 1. marts.

Skrevet den. 31. januar 2022

Borgerne i Lejre Kommune har snart igen en neutral og uafhængig person på rådhuset, som de kan søge rådgivning og vejledning hos.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt, at Morten Viemose Tengberg bliver ansat i stillingen som borgerrådgiver i Lejre Kommune pr. 1. marts.

-   Vi har efter en grundig proces fundet den helt rette medarbejder til det vigtige job som borgerrådgiver. Morten er uddannet jurist og kommer med god erfaring fra statsadministrationen, hvor han har vist den høje faglighed og store robusthed, der skal til i jobbet som borgerrådgiver. Jeg glæder mig meget til at byde Morten velkommen i Lejre Kommune, siger borgmester Tina Mandrup.

Som borgerrådgiver bliver Morten Viemose Tengberg et slags bindeled mellem borgere og kommune. Han skal hjælpe med at styrke og forbedre kommunens sagsbehandling og betjening af borgerne og samtidig vejlede og mægle i konkrete sager.

Desuden kommer Morten Viemose Tengberg som borgerrådgiver også til at varetage Lejre Kommunes whistleblowerordning.

Den kommende borgerrådgiver glæder sig til styrke tilliden mellem borgere og kommunen i sit kommende job:

-   Jeg er optaget af, at myndighederne møder borgerne på en måde, som ikke kun er juridisk korrekt, men som også sikrer, at borgerne føler sig betryggede i, at deres synspunkter bliver hørt og inddraget. Jeg ser frem til at bidrage til borgernes retssikkerhed, ligesom jeg ser frem til at være sparringspartner for ansatte i Lejre Kommunes organisation, siger Morten Viemose Tengberg.

Morten Viemose Tengberg efterfølger Lene Munch Vilstrup, der 1. oktober overtog borgerrådgiverfunktionen i Holbæk Kommune.

Læs mere

Læs mere om borgerrådgiverens funktion på lejre.dk

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: borgmester@lejre.dk

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms) E-mail: jebjo@lejre.dk