Partnerskab om erhvervsuddannelser vokser

ZBC Roskilde og Roskilde Handelsskole har tilsluttet sig det partnerskab, som Lejre Kommune indgik med Roskilde Tekniske Skole og Dansk Industri i 2021. Partnerskabet har overordnet til formål at arbejde for, at der i fremtiden fortsat er kvalificeret faglært arbejdskraft.

Skrevet den. 22. februar 2022

Når erhvervslivet i Lejre Kommune skal vokse og udvikle sig, så er det en forudsætning, at der er kvalificeret faglært arbejdskraft til rådighed.

Derfor indgik Lejre Kommune sidste år et partnerskab med DI og Roskilde Tekniske Skole, der skal styrke de unges interesse og mulighed for at få en erhvervsfaglig uddannelse fx indenfor håndværks-, service- eller industrifagene.

Nu har ZBC Roskilde og Roskilde Handelsskole tilsluttet sig partnerskabet, der dermed kommer til at favne endnu flere professioner.

-   Med udvidelsen af partnerskabet har vi mulighed for at opbygge en endnu større fødekæde af velkvalificerede unge til virksomheder i flere brancher. Det forstærker muligheden for, at erhvervslivet kan slå rødder og vokse sig stærkt her i Lejre Kommune – til gavn for os alle sammen, siger formand Ole Blickfeldt, Udvalget for Job, Arbejdsmarked & Integration.

Det er en fødekæde, som ZBC Roskilde glæder sig til at fodre:

-   Erhvervslivet i Lejre Kommune mangler faglært arbejdskraft, og på ZBC glæder vi os til at være med til at sikre kloge hænder til kommunens virksomheder fremover. Samtidig ser vi frem til at knytte et stærkere bånd til kommunens unge og introducere dem til alle de spændende uddannelser, vi har på ZBC, siger uddannelsesdirektør Glenny Hansen, ZBC.

Også på Roskilde Handelsskoles handelsuddannelser ser de frem til det styrkede partnerskab med Lejre Kommune:

-   Som erhvervsskole er vi bindeled mellem folkeskole og lærepladser inden for Detail, Handel, Event og Kontor. Tætte dialoger og fælles udvikling er grundlæggende forudsætninger for at kunne inspirere vores unge til et liv, hvor de kan se sig selv uddanne sig, arbejde og med tiden bosætte sig i nærmiljøet. Vi ønsker i dette samarbejde at inspirere folkeskoleelever til at uddanne sig og gøre karriere inden for vores fagområde og at informere og oplyse det lokale erhvervsliv og den offentlige forvaltning om den berigelse, man kan få ved at ansætte lærlinge, siger uddannelsesleder EUX Ivar Thordal, Roskilde Handelsskole.

Fakta

ZBC Roskilde uddanner alt fra kokke, slagtere, procesoperatører til serviceassistenter og SOSU-assistenter.
Roskilde Handelsskole uddanner bl.a. indenfor økonomi, spedition, logistik og digital handel.

Partnerskabet består af Lejre kommune (både Jobcenter, ungevejledning og skoleområdet), Roskilde Tekniske Skole, Dansk Industri – og pr. 1. februar 2022 også ZBC Roskilde og Roskilde Handelsskole.

Kontakt

Formand for Udvalget for Job, Arbejdsmarked & Integration Ole Blickfeldt. Telefon 28 23 46 99. E-mail: olbl@lejre.dk 

Centerchef Nicolaj Drøschler, Center for Job og Social, Lejre Kommune. Telefon 21 81 82 57. E-mail: nidro@lejre.dk 

Uddannelsesdirektør Glenny Hansen, ZBC. Telefon 60 67 99 24. E-mail: gleh@zbc.dk 

Uddannelsesleder EUX Ivar Thordal, Roskilde Handelsskole. Tlf. 88 52 32 21. E-mail: itn@rhs.dk 

Presse- og kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon (modtager ikke sms) 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk