Kom til højbords i Kongehallen

Lejre Kommune byder ind med en gourmetmiddag i Sagnlandets Kongehal, når Danmarks Indsamling holder ”Danmark på auktion”.

Skrevet den. 11. januar 2022

Danmarks Indsamling går i år til coronakrisens børn i fattige lande. Danmark bidrager under sloganet: ”LILLE LAND, STORT HJERTE”.
I de seneste 6 år har Danmarks Indsamling i samarbejde med landets borgmestre og kommuner sat Danmark på auktion. Det kan være en særlig vare eller en oplevelse fra en kommune, der kan bydes på.

Bidraget fra Lejre Kommune til Danmarks Indsamling i 2022 er et vaskeægte vikingegilde; en 4-retters gourmetmenu fra Restaurant Herthadalen, serveret i Sagnlandets Kongehal. Arrangementet bortauktioneres til højestbydende på Lauritz.com i perioden 14. til 29. januar.

-   Det er altså en oplevelse af de helt store, når vikingerne fra Sagnlandet Lejre sammen med de dygtige kokke fra restaurant Herthadalen byder på middag og underholdning i Danmarks største vikingehal, Kongehallen. Man vil kunne nyde en stemningsfuld aften med fantastisk mad og historiefortælling fra en fjern fortid, hvor magt og pragt var noget, man skulle vise frem, og gæstebud og gilder var noget ganske særligt. Alle kan byde, og jeg vil da også opfordre lokale til at overveje det fine tilbud, siger borgmester Tina Mandrup.

Oplevelsen gælder for op til 15 personer. Den normale værdi af arrangementet er ca. 45.000 kr., men både Sagnlandet og Herthadalen stiller deres kompetencer og faciliteter til rådighed for den gode sag.

Læs mere

På Danmarks Indsamlings hjemmeside

Fakta om Kongehallen

Kongehallen i Sagnlandet er en rekonstruktion af Vikingetidens Lejrekongers hovedsæde og er Danmarks største hus fra Oldtiden. Den er 61 meter lang og bygget af mere end 1000 tons dansk egetømmer.

Kongehallen blev indviet den 17. juni 2020 i Sagnlandet af Hendes Majestæt Dronningen, som klippede den røde snor over med en sax, der er et enægget sværd.

Kontakt

Centerchef Thure Dan Petersen, Center for Kultur & Fritid, Lejre Kommune. Tlf. 20 74 22 13. E-mail: thpe@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk