Lejre Kommune er blandt de bedste til at revaccinere sårbare ældre

94 % af borgere i alderen +65 år, som får både personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmeplejen, har fået tredje vaccinestik mod corona eller har booket tid til det. Det placerer Lejre kommune på en 11. plads på landsplan – kun Tårnby og Solrød ligger højere øst for Storebælt.

Skrevet den. 5. januar 2022

Fast organisering, tydelig ansvarsfordeling og en håndholdt kontakt til de enkelte borgere og deres familie.

Det er en del af forklaringen på, at næsten alle de mest sårbare ældre der modtager hjemmehjælp i Lejre Kommune har fået det tredje stik mod corona. En opgørelse fra Social- og Ældreministeriet viser, at 94 % af ældre fra 65 år og opad, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmeplejen modtaget deres tredje stik.

-   Det er en rigtig flot opgørelse at begynde året på. Stor ros til de mange borgere, som ved deres deltagelse i vaccinationsprogrammet på samme tid beskytter sig selv og bidrager til at nedbringe smittens udbredelse. Også en tak til de pårørende, som sammen med kommunens medarbejdere har hjulpet de sårbare ældre med at komme frem til vaccinationsstederne, siger borgmester Tina Mandrup.

Vaccinationsindsatsen i forhold til borgere i hjemmeplejen bliver tilrettelagt i et tværgående samarbejde mellem medarbejdere i Sundhed og Udvikling, Visitation og Hjælpemidler, Borgerservice og Hjemmeplejen og i et godt samarbejde med Region Sjælland.

-   Revaccination er en opgave, vi har prioriteret og sat ressourcer af til. Når så mange har taget imod det tredje stik, er det derfor også resultatet af en imponerende indsats fra mange medarbejdere på tværs af organisationen. Det har simpelthen været et knaldhårdt stykke benarbejde, som medarbejderne har udført til UG, siger kommunaldirektør Inger Marie Vynne.

Fakta og udvalgte tal fra opgørelsen

  • Opgørelsen er foretaget af Social- og Ældreministeriet på baggrund af tal fra 94 ud af 98 kommuner.
  • Listen føres af Nordfyns Kommune med 95,9 %. Sidst ligger Frederikssund Kommune, hvor 80,9 % enten er vaccineret eller har fået en tid. Lejre Kommune har 94 %. Kun Tårnby med 94,2 % og Solrød med 94,6 % ligger højere placeret end Lejre øst for Storebælt.
  • Landsgennemsnittet er 89,1 %, som har modtaget tredje stik eller har bestilt tid. Region Sjælland ligger lavest af de fem regioner med 87,5 %.
  • Se opgørelsen på Socialstyrelsens hjemmeside

Kontakt

Leder af Sundhed & Udvikling, Alice Ordrup Nielsen, Lejre Kommune. Telefon 29 36 71 32. E-mail: alon@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk 

Kommunaldirektør Inger Marie Vynne, Lejre Kommune. Telefon 40 48 99 66. E-mail: imvy@lejre.dk