Lejre Kommune tager 6 nye elbiler i brug

De nye elbiler er kassevogne, som skal bruges til interne servicefunktioner i kommunen.

Skrevet den. 14. januar 2022

I dag skærer Lejre Kommune en lille smule ned på CO2-udledningen, når 6 nye eldrevne kassevogne kører de første kilometer på kommunens veje.

De seks biler er sammen med to andre nyligt ankomne køretøjer de første af i alt 63 elbiler af forskellige typer, som Lejre Kommune har indkøbt som erstatning af tilsvarende benzin- og dieseldrevne biler i den kommunale bilpark.

I alt betyder udskiftningen, at Lejre Kommunes 63 nye biler kommer til at udlede cirka 250 ton CO2 mindre om året ved almindelig drift, end de tidligere biler har gjort. Det viser Lejre Kommunes egen beregning.

-   Med de nye biler sætter vi handling bag ordene fra kommunens side. I det samlede billede udgør CO2-reduktionen fra kommunens biler godt nok kun en lille del af det, der skal til for at nå i mål med den grønne omstilling. Men alt hvad vi – som kommune, erhvervsvirksomhed og borger – kan gøre for at bidrage til klimaomstillingen er påkrævet, og derfor er også dette et vigtigt skridt frem mod at være CO2-neutral i 2050, siger borgmester Tina Mandrup.

Fakta

De 6 nye kassevogne er af mærket Renault Kangoo.

De biler, som Lejre Kommune udskifter, bruger i alt ca. 82.500 liter benzin og godt 11.000 liter diesel om året.

I beregningen af besparelsen på 250 ton er der taget højde for den CO2-udledning, der sker ved forbrænding og produktion af diesel og benzin i vores gamle bilpark. Så er fratrukket den CO2-udledning, der kobler sig til produktionen af den strøm, de nye elbiler skal bruge for at køre samme antal km, som de gamle kørte.

Der er ikke taget højde for de udledninger, der er knyttet til selve produktionen af elbiler i beregningen.

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk 

Leder af Teknisk Drift, Søren Holst Poulsen, Center for Service og Ejendomme, Lejre Kommune. Tlf. 40 14 43 90. E-mail: sopo@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk