Se skoleelever cykle Tour de France-trofæet igennem Lejre Kommune

Trofæet har rejst med cykelvogn igennem Danmark siden efteråret ad den rute, som cykelløbet kommer til at køre til sommer – bare i modsat retning. På mandag, d. 24. januar, kommer det så til Lejre Kommune.

Skrevet den. 19. januar 2022

Der er en fin last ombord på den gule cykelvogn, som borgmester Tina Mandrup tager imod ved Munkholmbroen mandag den 24. januar.

Det såkaldte Grand Départ-trofæ har været i Danmark siden efteråret og markerer, at verdens største cykelløb, Tour de France, lægger vejen forbi til sommer.

Trofæet er blevet cyklet rundt i en særlig gul Tour de France-ladcykel mellem start- og målbyerne for dér at blive udstillet. Og på mandag bliver det fragtet igennem Vores Sted på turen fra Nyborg til Roskilde, der er henholdsvis mål- og startby på 2. etape af sommerens store begivenhed.

-   Når Grand Départ-trofæet kommer, er det et fysisk bevis på, at vi får besøg af en verdensbegivenhed til sommer. Der er rig grund til at glæde sig til 2. juli, hvor millioner af tv-seere kommer til at se verdens bedste cykelryttere race op af Ledreborg Allé, via Gl. Lejre til Gevninge, dreje til venstre og så ellers fortsætte forbi Rye til Munkholmbroen og så videre vestpå. Det bliver en kæmpemæssig gul folkefest – og nu starter opvarmningen, siger borgmester Tina Mandrup.

Tidsplan

Kl. 10 overleverer Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, trofæ og cykelvogn til Lejre Kommunes borgmester, Tina Mandrup ved iskiosken på Lejre Kommunes side af Munkholmbroen.

Herfra cykler frivilligforeningen ”Touren i Lejre” Trofæ-cyklen et kort stykke, hvor trofæ og cykelvogn bliver overleveret til den første af i alt 4 folkeskoleklasser fra hver sin skole, som skal fragte begge dele i en stafet igennem kommunen.

Kl. 15 ankommer trofæet til kommunegrænsen på Ledreborg Allé, hvor borgmester Tina Mandrup overleverer det til Formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Roskilde Kommune, Mogens Hallager.

Fakta om trofæet

Trofæet blev indført i forbindelse med den 100. udgave af Tour de France i 2013, hvor Korsika var Grand Départ – og således den første til at have trofæet. Det er et vandretrofæ, som Danmark modtager fra Région Bretagne (Brest) og kommer til at give videre til Bilbao i Baskerlandet. Grand Départ trofæet har tidligere været udstillet i bl.a. Korsika, Yorkshire, Utrecht, Bruxelles og Fougères i år.

Mens trofæet er i Danmark, indgår det i en vandreudstilling sammen med bl.a. Tourens fire trøjer, to quizzer og den gule Tour de France-ladcykel. Udstillingen kommer til at stå i de 5 start- og målbyer i nogle uger inden det kommer videre til næste by. Trofæet vil blive cyklet i den gule ladcykel fra by til by lidt à la den olympiske ild.

Vandreudstillingen startede i Sønderborg d. 17. august og ender i København til marts. (Kilde Grand Départ Cph)

Link

Se, hvordan du kan blive frivillig til Tour de France.
Læs mere om foreningen Touren i Lejre
Læs mere om Tour de France i Danmark.

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk 

Projektleder for Tour de France, Lunde Ljungberg, Lejre Kommune. Telefon 29 46 55 82. E-mail: lulj@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms) E-mail: jebjo@lejre.dk 

Formand Michael Brinch, Touren i Lejre. Telefon 29 29 15 15 E-mail: formand@tourenilejre.dk