Borgmester Tina Mandrup indviede i dag den nye regionale cykelrute i Lejre Kommune

Turister og motionscyklister kan fra i dag følge samme rute gennem Lejre Kommune, som rytterne i Tour de France kører d. 2. juli. Den ny cykelrute, følger de smukke veje gennem kommunen som 2. etape af Tour de France.

Skrevet den. 10. juni 2022

Cykelrute 27 hedder nye rute, som starter i Roskilde og fortsætter gennem Lejre, Holbæk, Odsherred Kalundborg og Slagelse og slutter i Nyborg. Ruten er 182 km lang og tydelig skiltet med blå skilte med hvid kant.

Den nye cykelrute bliver et herligt minde, om dengang verdens hurtigste cyklister kørte her forbi. Bagefter kan vi andre tage samme rute i ro og mag og nyde Lejres vidunderlige natur og landskab. Turister, motionscyklister og lokale borgere her i Lejre vil få stor glæde af den nye rute, siger borgmester i Lejre Kommune, Tina Mandrup.

Samtidig med rute 27 åbner en tilsvarende cykelrute, som følger ruten fra 3. etape i Tour de France. Denne rute er også 182 km lang og går fra Vejle gennem Kolding, Haderslev, Aabenraa og slutter i Sønderborg.


Fakta om de to nye cykelruter


• I forbindelse med Tour de France-starten i Danmark 2022 er det besluttet at oprette to nye regionale cykelruter i Danmark.

• Cykelruterne følger i videst muligt omfang de samme veje, som Tour de France-rytterne kører på 2. og 3. etape af årets løb.

• Cykelrute 27 har start i Roskilde og krydser kommunerne Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse inden mål i Nyborg. I modsætning til Tour de France-feltet kan fremtidige motionscyklister og turister dog ikke køre på Storebæltsbroen for at nå til mål i Nyborg, hvilket gør ruten ca. 182 km. lang.

• Rute 37 er ligeledes ca. 182 km. lang og har start i Vejle og kommer igennem kommunerne Kolding, Haderslev og Aabenraa inden mål i Sønderborg.

• Ruteskiltene er blå med en hvid firkant, som indeholder en hvid cykel og et rutenummer. Dermed er de magen til de øvrige officielle cykelruter i Danmark. Derudover er der på udvalgte steder opsat skilte med et særligt Tour de France-design.

• De to regionale cykelruter får hhv. rutenummer 27 og 37 og er nummereret efter datoerne, hvor Tour de France-feltet kører dem den 2/7 og 3/7.

• I modsætning til 2. etape af Tour de France kan Storebæltsbroen ikke krydses på cykel af motionister og turister. Fra banegårdene i Nyborg og Korsør er der dog mulighed for nemt at finde ruten igen, når man står af ½toget.

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk  
Presse- og kommunikationsansvarlig Erik Barfoed, ertba@lejre.dk, 21 48 15 69