Borgmesteren indvier den første af tre hurtigladere til elbiler fredag d. 10. juni

Borgmester Tina Mandrup indvier på fredag d. 10. juni kl. 10.30 den første af tre nye hurtigladestandere i Lejre Kommune. Den nye hurtiglader er placeret i centrum af Kirke Hyllinge ved det grønne areal i krydset Grimshøjvej og Bygaden.

Skrevet den. 7. juni 2022

- Med hurtigladestanderen tager Lejre Kommune et vigtigt skridt mod de ambitiøse mål, kommunalbestyrelsen har sat med Klimaplanen, som blev vedtaget sidste år. Omkring halvdelen af al CO2-udledningen her i kommunen kommer fra transporten. Derfor er det også afgørende, at vi sikrer, at infrastrukturen følger med, så det bliver attraktivt og nemt at køre på el. Den nye hurtiglader i Kirke Hyllinge er det første af en række skridt på vejen, udtaler borgmester Tina Mandrup.

Kommunalbestyrelsen besluttede sidste år at opsætte hurtigladere til elbiler i Lejre, Hvalsø og Kirke Hyllinge. Det skete som et led i Lejre Kommunes arbejde med Klimaplanen og med at fremme den grønne omstilling.

I slutningen af juni 2022 bliver den næste ladestander sat i drift. Den vil være placeret på parkeringspladsen ved Allerslev Rådhus. Endelig forventer kommunen, at den tredje ladestander vil blive sat drift i slutningen af august 2022. Den vil være placeret foran Hvalsø Hallen.

Fakta

Ladestanderne lader med en effekt på 75 kWh
Ladestanderne kan både anvendes af Lejre Kommune egen flåde af elbiler og af private.

Læs mere om Lejre Kommunes Klimaplan 2020-2050

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk
Afdelingsleder Henrik Bech Hjortbøl på e-mailhehj@lejre.dk, telefon 40 43 00 74
Presse- og kommunikationsansvarlig Erik Barfoed, ertba@lejre.dk, 21 48 15 69