Indvielse af Hovedgaden i Hvalsø

Kom og være med, når vi indvier den nye Hovedgade i Hvalsø fredag den 19. august kl. 16. Borgmester Tina Mandrup klipper den røde snor sammen med mange af de lokale borgere, der har været med til at udvikle Hovedgaden, som en del af områdefornyelsen i Hvalsø Bymidte.

Skrevet den. 19. juli 2022

En bedre, smukkere, grønnere og mere trafiksikker Hovedgade i Hvalsø udviklet i tæt samarbejde med borgerne i Hvalsø. Det har været en af de centrale opgaver i områdefornyelsen af Hvalsø Bymidte, der afsluttes i september. Løsningen har været længe undervejs, grundet mange uforudsete udfordringer i anlægsfasen med blandt andet kloakrør under Hovedgaden. Men nu er den her, og det glæder Tina Mandrup, Borgmester i Lejre Kommune.

  • Så længe jeg kan huske, har der været ønske om en renovering af Hovedgaden i Hvalsø, og jeg er så glad for, at vi nu er klar til indvielse. Endelig! Turen har været lang og med mange bump på vejen - især og helt forståeligt til stor frustration for butiksejerne. Men nu er trængselstiden ovre, og det glæder mig at resultatet både er godt, grønnere og mere trafiksikkert, og at så mange lokale borgere har deltaget så aktivt i udviklingen af løsningen, siger borgmesteren

Få hele historien fra rundkørsel til rundkørsel
Indvielsen af Hovedgaden starter kl.16 på 1804-pladsen ved siden af Brugsen, hvor Borgmester Tina Mandrup klipper den røde snor sammen med mange af de lokale borgere i områdefornyelsens bysamarbejde og arbejdsgrupper.

Derefter vil alle interesserede frem mod kl.18 kunne få hele historien om alt det, der er sket i Hovedgaden på små byvandringer fra rundkørsel til rundkørsel - guidet af de lokale og repræsentanter fra Lejre Kommune. Hele vejen fra Hotellet i nord, under viadukten, forbi krydset ved Åsvejen, fra Søtorvet til 1804-pladsen og ned til den sydlige rundkørsel, gennem alle Hovedgadens fem grønne porte.      

Alle er velkomne, og i dagens anledning vil Hovedgaden være klædt pænt på med flag-allé, hornmusik og saft til sommervarmen.