Hvalsø Skole er regional vinder af Årets Skolepatrulje 2022

Æren og præmien som regional vinder i Region Sjælland i konkurrencen om at blive Årets Skolepatrulje 2022 overrækkes til skolepatruljen på Hvalsø Skole. Dermed vinder de en pengepræmie og går videre i finalen.

Skrevet den. 4. maj 2022

Hver dag løfter tusindvis af elever i hele landet en vigtig opgave, når de iklæder sig den neongule vest og hjælper små og store børn over skolevejen i morgentrafikken.

Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet, men nu har patruljen på Hvalsø Skole fået en særlig belønning for deres indsats: De er kåret som regional vinder i Region Sjælland i konkurrencen om at blive Årets Skolepatrulje 2022.

Ud over titlen som regional vinder og skulderklappet for deres indsats, så udløser det også en pengepræmie på 5.000 kroner. Beløbet kan bruges på at forkæle skolepatruljen som tak for, at de hver dag bidrager til, at skoletrafikken glider sikkert og trygt.

-   De seneste mange måneder har byfornyelse og kloakering i centrum af Hvalsø gjort trafikken mere kaotisk og travl. Lukningen af Hovedgaden gør, at der kommer flere biler forbi skolen hver dag, især om morgenen. Og der har skolepatruljen gjort en kæmpe indsats for at styre den ekstra trafik, der skal forbi deres fodgængerfelter – i et miljø, hvor omgivelserne ændrer sig hele tiden på grund af vejarbejdet. Elever og lærere kan med rette være meget stolte over deres pris, siger skoleleder Lars Hansson, Hvalsø Skole.

Det er en dommerkomité bestående af Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, politiet, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og en repræsentant for landets færdselskontaktlærere, som har udvalgt fem regionale vindere. De er dermed med i slutspurten om at blive kåret som ”Årets Skolepatrulje 2022”.

-   Skolepatruljerne landet over gør hver dag et kæmpe arbejde for at gøre skolevejen lidt tryggere for alle elever. Dommerpanelet har stået overfor den svære opgave at udvælge fem regionale vindere blandt de mange nominerede, og trods en lang række gode kandidater er vinderne nu fundet. De fem vindere konkurrerer derfor nu om at blive Årets Skolepatrulje 2022, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta

  • Det er elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje.
  • Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.
  • Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.
  • Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Kontakt

Skoleleder Lars Hansson, Hvalsø Skole. E-mail: laon@lejre.dk. Tlf. 29 20 01 61

Seniorprojektleder Liv Kofoed-Jensen, Rådet for Sikker Trafik: 25 72 71 10

Pressekonsulent Jeppe Gudmandsen, Rådet for Sikker Trafik: 22 32 70 09