Bidstrupskovene er udpeget til naturnationalpark

Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune vil arbejde for at sikre mest mulig lokal indflydelse på udformningen af den kommende naturnationalpark i Bidstrupskovene.

Skrevet den. 25. marts 2022

Miljøminister Lea Wermelin offentliggjorde på pressemøde i går, hvor de 10 nye naturnationalparker skal være. En af dem er Bidstrupskovene, hvor et 500 ha stort areal skal være naturnationalpark.

Få timer efter pressemødet mødtes borgmester Tina Mandrup med formand for Nationalparken Lars Vedsmand og skovrider Jens Peter Simonsen, Naturstyrelsen, i udkanten af Bidstrupskovene for at tale sammen om den opgave, der nu tegner sig.

-   I kommunalbestyrelsen går vi absolut ind for at styrke biodiversiteten og den vilde natur til glæde for både naturen selv og for os, der går på opdagelse i skoven. Nu må vi komme videre, også selv om vi ikke synes, det er oplagt med Bidstrupskovene som naturnationalpark. Men nu har vi fået en afklaring, og så er det vigtigt for Lejre Kommunes kommunalbestyrelse, at den videre proces inddrager bredest muligt, og at der bliver tale om en reel indflydelse på udformningen af naturnationalparken, siger borgmester Tina Mandrup.

Formand for Nationalparken, Lars Vedsmand, bakker op:

-   Det vigtigt at lytte til de lokale, som bor her i nærheden af den kommende naturnationalpark, og de lokale brugere, som kender skoven. Vi har også som nationalpark et stort netværk, og vi ser frem til at indgå i samarbejdet.

Skovrider Jens Peter Simonsen, Naturstyrelsen, er glad for, at der tegner sig et konstruktivt samarbejde mellem Naturstyrelsen, Lejre Kommune og Nationalparken om den kommende naturnationalpark.

-   Formålet med naturnationalparker er at hjælpe biodiversiteten og
den vilde natur tilbage i Danmark og samtidig skabe mere spændende naturoplevelser. Det formål kan kun løftes gennem partnerskab mellem brugerne, kommunen og Naturstyrelsen, der har ansvaret for den videre proces, siger han.

Fakta

Læs mere om naturnationalparkerne på Naturstyrelsens hjemmeside

Læs faktaark om naturnationalparkerne på Miljøministeriets hjemmeside.

Kontakt

Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune. Telefon 24 87 54 87. E-mail: tman@lejre.dk 

Formand for Nationalparken, Lars Vedsmand. E-mail: ldv@ditlevburke.com 

Skovrider Jens Peter Simonsen, Naturstyrelsen. Telefon 23 23 37 65. E-mail: jps@nst.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms) E-mail: jebjo@lejre.dk