Lejre Kommune vedtager pulje til støtte af events ved Tour de France

Bylaug, foreningsliv og borgere kan søge op til 5000 kr. til arrangementer, der skal være med til at skabe en gul folkefest langs ruten, når Tour de France kører igennem kommunen til sommer.

Skrevet den. 7. marts 2022

Knap 19 kilometer af kommunens veje kommer til at lægge asfalt til verdens bedste cykelryttere, når 2. etape af Tour de France lægger vejen forbi.

Det giver en unik mulighed for at holde én lang folkefest, fra feltet kører ind i kommunen på Ledreborg Allé, til det er ude igen på Munkholmbroen.

Derfor har Udvalget for Kultur, Fritid og Turisme afsat 100.000 kroner til en pulje, som man kan søge, hvis man har en ide til et festligt indslag undervejs.

-   Tour de France-etapen er en verdensbegivenhed, hvor alle i Lejre Kommune er inviteret med som tilskuere. Jeg håber, at puljen kan være med til at få rigtig mange borgere, foreninger og bylaug til at støtte op om den gule folkefest til sommer, siger formand Ida Dyhr, Udvalget for Kultur, Fritid og Turisme.

Fakta

Midlerne i puljen skal gå til initiativer ved og på ruten for Tour de France.

Puljen ansøges ved mail på 5-10 linjer til mail: touren@lejre.dk, hvorefter repræsentanter fra tour-teamet i kommunen, i samarbejde med foreningen Touren i Lejre, vil udvælge og tildele midler.

De 100.000 kroner i puljen bliver uddelt i portioner ved tre skæringsdatoer: 28. marts, 11. april og 2. maj. Det betyder, at ansøgninger, der er modtaget før 28. marts, vil blive vurderet på den dag. Modtager man ikke midler på den førstkommende skæringsdato, kommer man automatisk med i vurderingen igen ved næste skæringsdato og behøver altså ikke at lave en ny ansøgning.

Kontakt

Projektleder Lunde Ljungberg, Tour de France i Lejre Kommune. Tlf. 29 46 55 82. E-mail: touren@lejre.dk 

Presse- og kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon (modtager ikke sms) 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Formand Ida Dyhr, Udvalget for Kultur, Fritid og Turisme. Tlf. 23 37 32 52. E-mail: idady@lejre.dk