Ny aftale skal hjælpe førtidspensionister i job

Lejre Kommune vil gøre en ekstra indsats for, at mennesker med kognitive handicap kan komme i arbejde. Derfor har kommunen netop indgået en aftale med KLAPjob.

Skrevet den. 24. november 2022

Et arbejde er for mange mennesker lig med fællesskab, faste rammer i hverdagen og noget at stå op til. Men for mennesker med kognitive handicap kan drømmen om at blive en del af arbejdsfællesskabet være svær at realisere. Det vil Lejre Kommune nu gøre noget ved i samarbejde med KLAPjob. I denne uge underskrev repræsentanter fra Lejre Kommune og KLAPjob en aftale, som skal bane vejen for, at langt flere førtidspensionister kan få et arbejde på deltid.

KLAPjob er en beskæftigelsesindsats under foreningen Lev, der laver skånejob og fleksjob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder. Det vil sige job til mennesker, der for eksempel har autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller hjerneskade, og som derfor har behov for støtte til at komme ind på det almindelige arbejdsmarked. KLAPjob har konsulenter, der forstår førtidspensionisters og flexjobberes jobudfordringer, og som kan matche den enkeltes kompetencer og udfordringer med virksomheders behov og rummelighed.

”Jeg er virkelig glad for den her aftale. Nogle gange skal der en hjælpende hånd til, for at mennesker kan finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Aftalen med KLAPjob giver os mulighed for at gøre endnu mere for at skabe job til mennesker med kognitive handicap. KLAPjob bidrager med høj faglig specialviden og et godt netværk, og vi ser meget frem til samarbejdet”, siger Ole Blickfeldt, der er formand for Lejre Kommunes udvalg for job, arbejdsmarked og integration.

KLAPjob har i over ti år samarbejdet med landets kommuner om at skabe skåne- og fleksjob til mennesker med kognitive handicap.

Claus Bergman Hansen er leder af KLAPjob, og han siger i anledning af den nye aftale:

”Vi ser rigtig meget frem til vores samarbejde med Lejre Kommune. Vi ved, at dét at have et arbejde, hvor man har ansvar, tilhørsforhold og et socialt fællesskab, er et vigtigt element for langt de fleste mennesker – det gælder selvfølgelig også for mennesker med handicap. Det styrker livskvalitet at være en del af et arbejdsfællesskab. Netop derfor glæder vi os til, at vi sammen med Lejre Kommune skal hjælpe borgere med kognitive handicap i skåne- og fleksjob”.

Aftalen mellem Lejre Kommune og KLAPjob blev underskrevet onsdag eftermiddag i REMA 1000 i Gevninge. Her er der allerede to medarbejdere, som er ansat med hjælp fra KLAPjob: En borger fra Lejre og en fra Roskilde.

KLAPjob er finansieret af socialreserven og er gratis for kommuner og øvrige samarbejdspartnere at samarbejde med.