Nye skraldebiler henter affald i kommunen

Fra den 31. oktober 2022 er der nye skraldebiler i gadebilledet i hele Lejre Kommune.

Skrevet den. 31. oktober 2022

På siden af bilerne står der City Container – for det er navnet på den renovationsvirksomhed, der skal tømme affaldsbeholderne i Lejre Kommune de næste fem år.

City Container har hovedsæde i Lynge ved Allerød og har mere end 30 år erfaring med at tømme affaldsbeholdere. Virksomheden vandt kommunens EU-udbud og afløser dermed Remondis, som indtil nu har stået for renovationen i Lejre Kommunes 49 byer og landsbyer.

City Container kommer til Lejre Kommune med syv spritnye og moderne skraldebiler, der – lige som bilerne fra Remondis – kan håndtere to forskellige typer affald på samme tid.

”Borgerne kommer ikke til at mærke noget til skiftet. Selv om der vil holde en ny skraldebil på vejen, bliver der tømt de samme skraldespande som hidtil, og der sker ikke ændringer i affaldssorteringen. I øvrigt følger de fleste af medarbejdere fra Remondis med over til City Container, så heller ikke på det punkt vil der altså være de store forandringer”, siger afdelingsleder for Trafik, Affald og Genbrug, Henrik Bech Hjortbøl.

City Container vandt udbuddet, fordi virksomheden scorede højest på de parametre, der er vigtige for Lejre Kommune. Især driftssikkerhed og miljøbevidsthed har været vigtige punkter i beslutningen, og her klarer City Container sig godt.

”Som udgangspunkt vil City Container tømme på de dage, som borgerne er vant til. Det gælder i hvert fald, indtil firmaet er kommet godt i gang. Og hvis der sker ændringer i tømmedage eller tidspunkter, vil vi naturligvis melde det ud i god tid”, tilføjer Henrik Bech Hjortbøl.