Erfaren kommunaldirektør til Lejre Kommune

Anders Agger bliver Lejre Kommunes nye kommunaldirektør. Han kommer med mangeårig erfaring fra tilsvarende job i Ballerup og Rødovre kommuner.

Skrevet den. 27. september 2022

I alt 14 år som kommunaldirektør – det er bare en del af den erfaring, som Anders Agger bringer med sig ind i Lejre Kommune, når han begynder til november:

Fra 2006-2015 var han kommunaldirektør i Ballerup Kommune, og fra 2017-2022 har han beklædt den samme post i Rødovre. I den mellemliggende periode var han hospitalsdirektør. Så Anders Agger er vant til at lede store, offentlige systemer og styre komplekse økonomier på stramme budgetter. Alt sammen noget, han får brug for i Lejre Kommune.

Borgmester Tina Mandrup glæder sig til at byde Anders Agger velkommen:

”Vi søgte en dygtig generalist og organisationsudvikler. En kommunaldirektør, som kan lede med tillid og med et stort, veldefineret ledelsesrum til sine medarbejdere. Samtidig har det været vigtigt for ansættelsesudvalget, at den nye kommunaldirektør har politisk flair, vilje og evne til at omsætte politiske beslutninger til handling. Det skal kunne ses i yderste led i organisationen – altså dér, hvor vi som ansatte i Lejre Kommune møder borgerne. Desuden er der brug for, at vi i Lejre Kommune får revitaliseret visionen om Vores Sted. Alt det kræver en kommunal topleder med et stærkt strategisk blik. I Anders får vi en særdeles erfaren kommunaldirektør, som tillige er særligt kompetent i forhold til kommunal økonomistyring. ”

Tina Mandrup er glad for, at det var et enigt ansættelsesudvalg, som pegede på Anders Agger i et særdeles stærkt kandidatfelt. Og hun fortæller, at erfaringen med økonomistyring var en vigtig faktor i udvælgelsen.

”Med de økonomiske udfordringer der ligger foran den offentlige sektor, er det helt afgørende, at kommunens topleder er hjemme i det økonomiske maskinrum. Så alt i alt må jeg sige, at jeg er meget tilfreds med, at de to dygtige vicekommunaldirektører snart flankeres af en erfaren kommunaldirektør med netop den profil, vi søgte efter. Jeg føler mig overbevist om, at vi står med en virkelig kompetent direktion, som har blik for betydningen af god, effektfuld og delegerende ledelse.”

Anders Agger selv fremhæver det stærke borgerfokus som en af grundene til, at han søgte jobbet:

”Jeg er utrolig glad for, at Kommunalbestyrelsen har valgt at pege på mig som ny kommunaldirektør for Lejre Kommune. Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med realiseringen af Lejres politiske vision, Vores Sted, i samarbejde med kommunens dygtige ledere og medarbejdere. Også i en tid, hvor der er udsigt til, at vi skal håndtere økonomiske udfordringer for kommunen.”

Anders Agger er uddannet i Statskundskab fra Århus Universitet og fyldte for nylig 60 år. Privat bor han sammen med sin hustru Rebecca Pape, som er designer med egen virksomhed. Parret har tre børn og et barnebarn.