Forslag til energibesparelser i Lejre Kommune

Hvad kan Lejre Kommune gøre for at spare på energien til vinter? Det skal kommunens økonomiudvalg tage stilling til på mandag den 19. september.

Skrevet den. 14. september 2022

De konkrete forslag, som er til diskussion, udspringer af den fælles opfordring, som regeringen, regionerne og Kommunernes Landsforening blev enige om i sidste uge.

Konkret skal økonomiudvalget drøfte, om vi i Lejre Kommune skal:

  • Skrue ned for temperaturen i offentlige bygninger til 19 grader (med undtagelse af f.eks. kommunens børnehuse og ældrecentrene)
  • Vente med at tænde for varmen i de offentlige bygninger, indtil det ikke længere er muligt at holde temperaturen på 19 grader uden opvarmning
  • Skrue ned til 17 grader i sportshallerne (dog 19 grader i f.eks. omklædningsrum og opholdsområder, hvor der ikke dyrkes motion)
  • Slukke for den del af udendørsbelysningen, som alene tjener æstetiske formål. Dvs. lamper, der oplyser facader, beplantning, skilte og andet – og hvor lyset ikke har en praktisk funktion eller f.eks. er med til at øge trygheden eller sikkerheden.
  • Gennemføre en energisparekampagne blandt kommunens medarbejdere

I forvejen skruer kommunen ned for udendørsbelysningen om natten på de kommunale veje.

Senere kan der komme endnu flere tiltag. På mandag skal Økonomiudvalget først og fremmest drøfte, hvad vi i Lejre Kommune skal gøre for at følge de anbefalinger, regeringen offentliggjorde på sit pressemøde i sidste uge.

Du kan læse det forslag, som udvalget skal behandle i punkt 6 i dagsordenen, som du finder her: link.