Erfaren projektmager bliver idræts- og foreningskonsulent i Lejre Kommune

Den 1. maj begynder Simone Deisting Skejø som Lejre Kommunes nye idræts- og foreningskonsulent. Her skal hun understøtte foreningslivet og hjælpe de mange frivillige ildsjæle i kommunen med at få luft under deres ideer.

Skrevet den. 17. april 2023

Det er et erfarent projektmenneske, som borgerne og foreningerne vil møde: Simone har tidligere arbejdet som projektkoordinator og senere udviklingschef i DBU. De seneste 2 år har hun været projektkoordinator i firmaet ”Mind Your Own Business”, hvor hun har hjulpet unge drenge på kanten af samfundet med at starte deres egen virksomhed. Derfor har hun indgående erfaring med udvikling af idræt, foreninger og projekter, og hun er samtidig på hjemmebane, når det gælder arbejdet med børn og unge.  

En del af Simone Deisting Skejøs opgaver vil knytte sig til Bevæg Dig For Livet indsatsen, der udløber ved udgangen af 2023. Her skal Simone sikre, at de mest oplagte aktiviteter bliver forankret godt i foreninger og fællesskaber og dermed får blivende effekt.

Formanden for Udvalget for Kultur, Fritid og Turisme, Ida Dyhr, er begejstret for ansættelsen:

“Vi har rigtig mange borgere i lejre kommune, der bruger deres tid på at være frivillige - enten i foreninger eller under andre former. De gør tilsammen et enormt arbejde for vores fælles trivsel og sundhed, og flere har efterspurgt mere opbakning fra kommunen. Det er ikke mindst derfor, at vi har oprettet den nye stilling. Bevæg Dig For Livet viste os, at koordinator-funktionen kan gøre en stor forskel, så jeg er virkelig glad for, at vi nu igen kan tilbyde hjælpen. Det giver os mulighed for at skrue endnu mere op for den måde, vi understøtter foreninger og frivillige på”, siger Ida Dyhr.

Den nye idræts- og foreningskonsulent bliver en del af teamet i Center for Kultur og Fritid. Her fortæller centerchef Thure Dan Petersen, at det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Simone Deisting Skejø.

”Simone fik jobbet i et meget stærkt felt med 140 ansøgere. Det gjorde hun, fordi hendes erfaringer matcher jobbet så godt, og fordi hun som person udstråler præcis den blanding af entusiasme, energi og lydhørhed, som der er brug for i dialogen med foreninger og ildsjæle”, siger Thure Dan Petersen.

Allerede fra den 2. maj vil borgere og foreninger kunne kontakte deres nye konsulent. Simone Deisting Skejøs e-mail og telefonnummer vil fremgå af Lejre Kommunes hjemmeside, www.lejre.dk