Skolepatruljer hyldes i Den Sureste Uge

Mørke morgener året rundt står skolepatruljer klar til at hjælpe skolebørn sikkert over skolevejen. I uge 5 hyldes de landet over – også i Lejre Kommune.

Skrevet den. 25. januar 2023

Det er en stor opgave; at iføre sig den neongule vest, tage ”slikkepinden” i hånden og gå ud på vejen og stoppe bilerne – for at få sine kammerater sikkert over vejen. Men det er ikke desto mindre det, som børn fra Hvalsø- og Bramsnæsvigskole gør. De er nemlig en del af skolepatruljerne.
I Uge 5, også kaldet Den Sureste Uge på grund af vejret, fejres skolepatruljer landet over. De fejres for netop at gøre en forskel for andre…også i den sureste uge. Hver morgen i uge 5, inden skoleklokken ringer ind, er skolepatruljerne igen på pletten - så her er mulighed for at sige dem mange tak. Skolepatruljerne deler også rigtige slikkepinde ud til de forbipasserende ved Hvalsø- og Bramsnæsvigskole. (Så længe lager haves).
Skolepatruljerne selv skal naturligvis også fejres. Det sker med Det Sureste Show – et online show med masser af præmier som Rådet for Sikker Trafik afholder – og en lækker overraskelse fra skolepatruljens koordinatorer på skolerne.

En opgave man bliver større af

Skolepatruljernes frivillige arbejde er med til at skabe mere tryghed på skolevejen for de yngste børn og deres forældre. Men som andre gode gaver giver det også meget tilbage til de børn, der trækker i vestene:
- Det manglede da bare, at vi hylder skolepatruljerne. Børnene møder i skole før de andre elever. I al slags vejr stiller de sig ud foran deres kammerater og hjælper dem sikkert over vejen. Det er flot, at de tager det ansvar på sig, og jeg er sikker på, at de også lige vokser et par centimeter med skolepatruljeansvaret, siger Tina Mandrup, borgmester i Lejre Kommune.

Fakta:
Kampagnen Den Sureste Uge er iværksat af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring. Landet over får skolepatruljerne en ekstra anerkendelse for deres arbejde. I alt deltager 61 kommuner i Den Sureste Uge 2023 og der uddeles mere end 10.000 slikkepinde.