Genoptræningen i Hvalsø er blevet genopfrisket.  

Hos Genoptræningen på Hvalsø Ældrecenter er lokalerne blevet genopfrisket efter en vandskade og tidens slid. Nu er lokalerne klar til træningen, der støtter Lejre Kommunes borgere, der har aldersrelaterede skader

Skrevet den. 11. juli 2023

De fleste skader kan genoptrænes. Også en vandskade.

Nyt gulv og maling har gjort Genoptræningen på Hvalsø Ældrecenter både indbydende og motiverende.  
Det er vigtigt – for her skal gejsten holdes oppe. 

 

I genoptræningscentret hjælper Lejre Kommunes ergo- og fysioterapeuter ældre borgere med at genoptræne aldersrelaterede skader.
Her får borgere bla. hjælp til at komme sig efter hjerteproblemer eller KOL. Undervisning i -og træning til hvordan man bedste lever med diabetes eller lærer øvelser, der er gode mod svimmelhed mm. Det er alt fra at styrke kroppen, så man igen kan gå på trapper eller holde pulsen oppe, så knogler og muskler styrkes.
 

 

Nogle borgere kommer til genoptræning efter indlæggelse på sygehus, andre visiteres til forebyggende indsatser fra egen læge; enten til et hold eller til individuelle programmer eller til træning i hjemmet. 

Lejre Kommunes genoptræning har også til huse på Bøgebakken Plejecenter i Lejre, hvor der fokuseres på genoptræning efter brud, operationer og cancer-forløb samt på Grønnehave i Kirke Hyllinge, hvor der er særligt fokus rygoperationer og senhjerneskader.  

 

Foto: Nina Henriksen er fysioterapeut og hjælper i dag Leon Have Thomsen og Arne Rasmussen med at indstille maskinerne korrekt og holde gejsten og pulsen oppe.